Sari direct la conținut

VIDEO Imagini cu mișcarea de tineret a partidului lui Giorgia Meloni scandând sloganul nazist au indignat comunitatea evreiască de la Roma

HotNews.ro
Comunitatea evreiască din Roma a cerut premierului Giorgia Meloni să-i pedepsească pe membrii aripii de tineret a partidului său, Frații Italiei, care au fost înregistrați făcând comentarii antisemite și profasciste într-o investigație a unui ziar online italian, relatează Reuters.
Giorgia Meloni, Foto: Francesco Fotia-AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Giorgia Meloni, Foto: Francesco Fotia-AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Un reporter de la ziarul online Fanpage s-a infiltrat în Gioventu Nazionale, mișcarea de tineret de dreapta a partidului lui Meloni, Frații Italiei, și a înregistrat videoclipuri în care membrii se declarau fasciști și strigau sloganul nazist „Sieg Heil”.

Ancheta a arătat, de asemenea, că un membru al Gioventu Nazionale o batjocorește pe senatoarea Frații Italiei Ester Mieli pentru originea ei evreiască și a dezvăluit conversații pe platforme de mesagerie în care militanții au vizat minoritățile etnice.

Fanpage și-a publicat ancheta în două etape, dintre care a doua miercuri.

„Comunitatea evreiască din Roma condamnă imaginile rușinoase de rasism și antisemitism care au apărut în urma investigației Fanpage”, a scris președintele grupului, Victor Fadlun, pe contul său de socializare X, joi.

Fadlun și-a oferit sprijinul senatoarei Mieli și i-a îndemnat pe Frații Italiei să ia „măsuri adecvate”, declarând că este „imperativ ca societatea și instituțiile” să reacționeze puternic împotriva urii și discriminării.

Frații Italiei au spus că membrii grupului de tineret au folosit un limbaj „inacceptabil” „incompatibil cu valorile” partidului și a promis că îi va pedepsi pe cei responsabili. Cu toate acestea, a criticat modul în care au fost surprinse imaginile, deoarece reporterul era sub acoperire.

Ziarul italian La Repubblica a scris joi că doi dintre membrii implicați și-au dat demisia din funcțiile lor.

Frații Italiei își are rădăcinile în Mișcarea Socială Italiană (MSI), formată în 1946 ca moștenitoare directă a mișcării fasciste a lui Benito Mussolini, care a condus Italia timp de mai bine de 20 de ani.

Meloni a condamnat în repetate rânduri legile rasiste și anti-evreiești promulgate de dictator în 1938 și a încercat să-și transforme partidul într-o forță conservatoare.

INTERVIURILE HotNews.ro