Sari direct la conținut

VIDEO Incendii masive în zona Kusadasi / Unii turiști au intrat în panică și au fugit, autoritățile turce acuză „dezinformările” de pe rețelele de socializare

HotNews.ro
VIDEO Incendii masive în zona Kusadasi / Unii turiști au intrat în panică și au fugit, autoritățile turce acuză „dezinformările” de pe rețelele de socializare
Incendii de proporții în regiunea Turcă Izmir - FOTO: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Mai multe incendii au izbucnit în provincia turcă Izmir, iar flăcările s-au extins din cauza vântului puternic, imaginile postate pe rețelele de socializare arată că situația este gravă în această zonă unde vara vin mulți turiști, inclusiv din România.

Incendiul face ravagii în provincia İzmir, notează MSN.

Drumul care leagă orașul Selçuk de stațiunea Kușadası a fost închis. Incendiul s-a extins, de asemenea, la orașul-stațiune Çeșme, precum și de-a lungul autostrăzii care leagă İzmir de Çeșme.

Coloanele de fum se văd de la mare distanță, iar localnicii sunt îngrijorați de faptul că incendiul ia amploare, mai notează sursa citată.

Imagini postate pe rețelele de socializare sugerează că situația este gravă:

Panică printre turiști, unii au fugit de acolo

Turiștii – unii dintre ei români – au văzut fumul dens de la distanță și s-au gândit la ce este mai rău, mai ales că incendiul se apropia amenințător de zonele locuite, potrivit Știrile ProTV.

„Fum înecăcios așa, nu puteai să respiri. La recepție ni s-a spus că o să ne anunțe, că o să ne anunțe, dar nici ei nu… erau cam speriați, nu prea știau ce să spună”, a spus un turist.

Mulți oameni au luat decizia să-și scurteze de urgență concediul și au plecat cât mai departe de haosul creat de foc.

„Nu aveai ce să aștepți că s-a-ntins peste tot. Am pus repede bagajele în mașină, toată lumea era panicată, toată lumea țipa. Copiii noștri s-au speriat, s-au intoxicat cu fum că nu mai puteau să respire cum trebuie”, a povestit o turistă.

Autoritățile luptă contra „dezinformărilor” de pe rețelele de socializare

Autoritățile încearcă să țină sub control cu intervenții la sol și din aer incendiile de pădure care au izbucnit sâmbătă în districtele Selçuk și Menderes din Izmir scrie publicația Haberler.

Ministrul agriculturii și silviculturii, İbrahim Yumaklı, a declarat: „Intervențiile la incendiile din Selçuk și Menderes sunt în curs de desfășurare, dar devin mai puțin dificile cu fiecare moment care trece”.

„Nu există nicio așezare, unitate sau instalație care să fie amenințată”, a afirmat el.

Yumaklı a susținut că este nevoie să se lupte împotriva dezinformării pe rețelele de socializare: „Răul este peste tot. În timp ce colegii noștri luptă neobosiți, nu putem înțelege de ce se discută probleme fără legătură cu Kușadası sau Selçuk. Noi vedem ce se întâmplă. Nimic nu este adevărat în afară de informațiile pe care le furnizăm noi”.

INTERVIURILE HotNews.ro