Sari direct la conținut

VIDEO Incendiu în portul rusesc Kavkaz, după un atac ucrainean asupra unui feribot cu combustibil / Podul Crimeei a fost temporar închis

HotNews.ro
Incendiu intr-un port rusesc dupa un atac al ucrainenilor / FOTO captura video Twitter
Incendiu intr-un port rusesc dupa un atac al ucrainenilor / FOTO captura video Twitter

Un incendiu a izbucnit joi în portul rusesc Kavkaz, din sudul regiunii Krasnodar, în urma unui atac ucrainean asupra unui feribot încărcat cu combustibil, au anunțat autoritățile locale, citate de Reuters.

„Podul Crimeei a fost temporar închis circulației” din cauza incendiului, potrivit Ukrainska Pravda care citează presa rusă. 

Potrivit analiștilor OSINT, feribotul a fost lovit cu o rachetă de croazieră antinavă Neptun. 

Acestea au mai fost folosite de ucraineni pentru a lovi anterior zona depozitului petrolier din portul Kavkaz.

După anexarea Crimeei în 2014 și modalitatea abruptă în care atunci Ucraina a pierdut mare parte din flota sa, și odată cu ea și capabilitățile sale de apărare pe mare, Kievul a luat decizia de a dezvolta propria sa armă anti-navă, dar pe care să o poată lansa de pe coastă, cu un sistem mobil de lansatoare.

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, Ucraina a lansat în mod regulat atacuri asupra Crimeei ocupate, precum și asupra regiunii vecine Krasnodar.

Feribotul s-a scufundat

Feribotul transporta 30 de rezervoare de combustibil, a precizat șeful districtului Temryuk, Fiodor Babenkov.

Conform acestuia, feribotul a suferit daune semnificative, care au dus, în cele din urmă, la scufundarea lui, scrie Reuters.

Un reprezentant al serviciilor ruse de urgență a declarat pentru agenția de presă RIA Novosti că la momentul atacului pe feribotul se aflau cinci persoane, iar soarta lor este în curs de clarificare, conform BBC.

Peste 100 de persoane sunt implicate în stingerea incendiului.

Kyiv Independent scrie că portul Kavkaz este unul dintre cele mai mari porturi de pasageri din Rusia. Sarcina sa principală este de a deservi trecerea cu feribotul în Kerci.

Mai multe instituții de presă ruse au distribuit imagini și videoclipuri care par să arată flăcările și nori de fum negru care se ridică din port. Reuters scrie că nu a putut verifica imediat imaginile.

Ucraina nu a comentat imediat incidentul.

Portul Kavkaz este unul dintre cele mai mari puncte de desfacere ale Rusiei la Marea Neagră, unde acostează atât nave pentru exporturi, cât și pentru aprovizionarea cu combustibil în Crimeea.

INTERVIURILE HotNews.ro