Sari direct la conținut

VIDEO Incendiu masiv la sediul gigantului farmaceutic danez Novo Nordisk – cea mai valoroasă companie din UE, care produce Ozempic

HotNews.ro
Incendiu masiv la sediul gigantului farmaceutic danez Novo Nordisk, Foto: Jokum Tord Larsen / AP / Profimedia
Incendiu masiv la sediul gigantului farmaceutic danez Novo Nordisk, Foto: Jokum Tord Larsen / AP / Profimedia

Un incendiu de proporții a cuprins miercuri o clădire de birouri a gigantului farmaceutic danez Novo Nordisk, în apropiere de Copenhaga, au anunţat pompierii din capitala daneză, transmite AFP. Ulterior, pompierii au indicat că incendiul a fost adus „sub control”.

19:00 Descris anterior ca fiind un „incendiu masiv”, focul este acum „sub control și a fost redus numărul pompierilor la 30”, de la 100 inițial, a declarat pentru AFP şeful de operaţiuni al Departamentului de pompieri, Martin Smith.

„Nu au mai rămas decât unele zone fumegânde”, a precizat el, iar buldozere și macarale au fost trimise pentru a îndepărta resturile.

Clădirea care a ars nu a putut fi salvată, dar activitatea va reveni la normal joi, a informat compania Novo Nordisk, care are și alte birouri în acea zonă.

__________

„Este un incendiu masiv. Avem circa 100 de pompieri pe teren”, a declarat anterior pentru AFP şeful de operaţiuni al pompierilor, Martin Smith, precizând că toate persoanele au fost evacuate din clădirea situată în suburbia Bagsvaerd, la nord de Copenhaga, şi că nu au fost raportaţi răniţi.

Potrivit lui, stingerea incendiului ar urma să dureze mai multe ore, după cum a precizat anterior şi Novo Nordisk într-un comunicat, iar „fumul nu este toxic”.

Incendiul a izbucnit într-un container de pe un şantier de construcţie al grupului şi s-a propagat la acoperişul unui imobil de birouri adiacent, care aparţine de asemenea companiei, a adăugat Smith.

Coloane mari de fum gri erau vizibile de la o distanţă de 30 de kilometri de incendiu, a relatat agenţia de presă daneză Ritzau.

Incendiul s-a produs la mai puţin de o săptămână după cel izbucnit pe 16 mai pe un alt şantier al Novo Nordisk, la Kalundborg, şi care nu avut niciun impact asupra producţiei de medicamente.

Novo Nordisk e cea mai valoroasă companie din UE

Gigantul farmaceutic danez Novo Nordisk este producătorul medicamentului pentru pierderea în greutate Wegovy şi al medicamentului pentru diabet Ozempic.

Medicamentul pentru diabet Ozempic, utilizat pe scară largă, şi medicamentul pentru pierderea în greutate Wegovy, ambele cunoscute chimic sub numele de semaglutidă, aparţin unei clase de medicamente numite agonişti GLP-1.

Succesul acestor două produse ale sale, Ozempic şi Wegovy, au transformat Novo Nordisk în cea mai valoroasă companie europeană listată, aceasta raportând anul trecut rezultate peste aşteptări.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro