Sari direct la conținut

VIDEO INTERVIU Alexandru Mavrodineanu, regizorul filmului Caisă:  Simțeam că purtam o povară în suflet, dar după premieră și toate proiecțiile de la Astra Film, mă simt mai ușurat

HotNews.ro
Alexandru Mavrodineanu, Foto: Hotnews
Alexandru Mavrodineanu, Foto: Hotnews

„Caisă”, semnat de regizorul Alexandru Mavrodineanu, tocmai a câștigat premiul pentru cel mai bun film din „Competiția România” din cadrul Festivalului Astra Sibiu, ediția 2018. Filmul este unul tulburător, prezentând o realitate crudă, balcanică pe alocuri. „Eu sunt copil de exilanți, și de la vârsta de 6 ani până la vârsta de 18 ani petreceam câte doi ani într-un oraș, într-o țară. Plimbările astea m-au marcat cumva.” – Alexandru Mavrodineanu

Fragmente interviu – Alexandru Mavrodineanu:

Eu sunt copil de exilanți, și de la vârsta de 6 ani până la vârsta de 18 ani petreceam câte doi ani într-un oraș, într-o țară. Plimbările astea m-au marcat cumva, pentru că, pe de-o parte, mă adaptez foarte ușor în situații noi, pe de cealaltă parte, nu am avut sentimentul acela de înrădacinare, de aparținere de un loc anume.

Relația pe care o are un mastru cu un discipol se poate declina la relația pe care o are un tată cu un fiu. Și probabil de aici s-a amplificat interesul meu pentru acest subiect al filmului. Simțeam că purtam o povară, dar după premieră și toate proiecțiile de la Astra Film, mă simt mai ușurat, dar și foarte împlinit.

Despre film:

Premiul Docs in Progress Post-Production Award, oferit de Cinelab Romania, mers către Alexandru Mavrodineanu pentru scurt metrajul Caisă, produs de Hai-Hui Entertainment și Alma Film. Proiectul și-a început producția în anul 2013 și se așteaptă să se finalizeze anul următor.

Scurt metrajul urmărește un fost antrenor român de box care după ce a fost abandonat în 2001 de unul dintre boxeurii săi, imediat după ce acesta a devenit Campion Mondial, a promis să nu mai antreneze niciodată. Cu toate acestea, antrenorul cedează după ce îl întâlnește pe Caisă, un tănăr boxeur promițător.

Interviul integral

Sinopsis

Caisă (regia Alexandru Mavrodineanu)

După ce a fost trădat de cel pe care l-a ajutat să devină campion mondial la box, un antrenor veteran se dedică pregătirii unui nou sportiv, Caisă. El trebuie să facă faţă temerilor că va fi, din nou, abandonat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro