Sari direct la conținut

VIDEO INTERVIU Johan Meyer, Franklin Templeton: „Avem un plan de investiții pentru Fondul Proprietatea și dorim să continuăm dezvoltarea pieței de capital din România”

Smile Media
Johan Meyer, Franklin Templeton, Foto: HotNews.ro
Johan Meyer, Franklin Templeton, Foto: HotNews.ro

Franklin Templeton a înaintat propunerea unui mandat de administrare a investițiilor de patru ani, considerând că este cel mai bine poziționat pentru a continua să creeze valoare pentru toți acționarii Fondului pornind de la implementarea unei strategii cu rezultate dovedite de creștere a valorii companiilor din portofoliu, implicarea activă în relația cu companiile din portofoliu și distribuirea de numerar către acționari.

Johan Meyer, Director General al Franklin Templeton București și Manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, a declarat că acest efort este susținut de o echipă profesionistă și experimentată din București a Franklin Templeton, care la rândul ei este susținută de organizația Franklin Templeton, unul dintre cei mai mari manageri de investiții la nivel global. Această colaborare a oferit rezultate excepționale acționarilor săi în ultimii 13 ani, așa cum s-a demonstrat cel mai recent prin listarea cu succes a Hidroelectrica, care a fost cea mai mare listare din România până în prezent și una dintre cele mai mari listări din Europa de Est.

“Avem un plan de investiții și ne dorim să cotinuăm să dezvoltăm piața de capital din România și să creștem portofoliul prin noi investiții. Pentru aceasta avem nevoie de sprijinul acționarilor pentru implementarea unei noi strategii”, susține reprezentantul FP.

FT și-a luat un angajament semnificativ și pe termen lung față de România. “Fondul nu a fost tratat niciodată ca pe un vehicul pe termen scurt și nu s-a concentrat pe o anumită tranzacție, iar cu sprijinul acționarilor noștri, vom rămâne aici pentru totdeauna”, a declarat Meyer.

În ceea ce privește prelungirea mandatului pe o perioadă de 4 ani, Johan Meyer a explicat că este vorba de o strategie de investiții. “Acum, dacă ne uităm la ciclul de viață al unei investiții tipice de capital privat, acesta depășește confortabil patru ani de la identificarea investiției, executarea tranzacției, colaborarea cu compania pentru a crește valoarea și apoi exitul. Așadar, am considerat că este nepotrivit să propunem un mandat pe termen scurt în timp ce încercăm să propunem o strategie pe termen lung pentru Fond”, a afirmat Meyer.

Care sunt planurile de investiții

“Unul dintre domeniile pe care le-am identificat ca având un potențial semnificativ pentru Fond și, în cele din urmă, pentru piața de capital din România, este potențialul de investiții în oportunități de pre-IPO, unde ne putem folosi experiența noastră existentă, expertiza în parteneriatul cu companiile și în pregătirea companiilor pentru listarea la bursă”, a concluzionat Johan Meyer.

Administratorul Fondului recomandă acționarilor să susțină un mandat de patru ani pentru Franklin Templeton în calitate de Administrator al Fondului Proprietatea. Aceasta decizie va asigura stabilitatea și va crea premisele continuării istoricului dovedit de creare de valoare pentru toți acționarii săi și, cu sprijinul acestora, implementarea unei strategii de investiții care să consolideze dezvoltarea pieței de capital din România.

Articol susținut de Fondul Proprietatea

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro