Sari direct la conținut

VIDEO „Kaboom!”: Legiunea Georgiană din Ucraina a testat limitele sistemului Stugna-P / Nouă lovitură reușită

HotNews.ro
Lovitura reusita cu Stugna-P de legionarii georgieni, Foto: Captura video
Lovitura reusita cu Stugna-P de legionarii georgieni, Foto: Captura video

Voluntarii din Legiunea Georgiană ce luptă împotriva Rusiei în Ucraina au reușit o lovitură împotriva unui vehicul blindat rusesc, testând limitele acestui sistem antitanc ce lansează rachete ghidate prin laser.

O înregistrare video cu lovitura a fost distribuită de Ukraine Weapons Tracker, administratorii contului notând că, pe baza duratei zborului rachetei până la țintă, aceasta se afla la o distanță de aproape 5 kilometri.

Raza maximă de acțiune a sistemului Stugna-P este de 5,8 kilometri.

Pe înregistrarea video poate fi văzut cum inclusiv voluntarii georgieni sunt nesiguri la început că vor lovi vehiculul blindat, unul dintre ei exclamând „kaboom!” după ce a devenit evident că vehiculul rusesc a explodat.

Deși lovitura este una interesantă, amintim că sistemul Stugna-P a fost folosit și pentru lovituri la distanță scurtă împotriva unor vehicule blindate rusești, într-unul dintre atacuri explozia fiind atât de violentă încât corpurile unora dintre soldații ruși aflați pe vehicul au fost aruncate în aer.

Voluntarii georgieni, printre cei care luptă împotriva rușilor în Ucraina

Deși numărul luptătorilor din Georgia care au mers să lupte împotriva invadatorilor ruși în Ucraina nu este clar, printre aceștia s-ar număra inclusiv un fost ministru al Apărării de la Tbilisi, acesta alăturându-se ucrainenilor la începutul lunii martie.

Manifestații masive de susținere a Ucrainei au izbucnit în capitala georgiană și alte orașe ale țării imediat după ce Vladimir Putin a ordonat declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie, participanții la demonstrații fluturând steaguri ale Ucrainei, Georgiei și Statelor Unite, scandând sloganuri antirusești și cântând imnurile naționale ale Georgiei și Ucrainei.

Noua agresiune rusească din Ucraina le-a amintit georgienilor de invadarea țării lor de către Moscova în 2008. La fel ca în cazul Ucrainei, Rusia și-a justificat atacul asupra Georgiei prin protejarea unor etnici ruși, cei din provinciile separatiste Oseția de Sud și Abhazia.

Urmărește ultimele evoluții din a 111-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro