Sari direct la conținut

VIDEO Liderii G7 au făcut glume pe seama pozelor la bustul gol ale lui Vladimir Putin. „Trebuie să ne arătăm pectoralii”

HotNews.ro
Liderii G7 glumind pe seama lui Putin, Foto: Captura
Liderii G7 glumind pe seama lui Putin, Foto: Captura

Liderii G7 au făcut glume, duminică, pe seama imaginii de bărbat dur a lui Vladimir Putin la un prânz, spunând că poate ar trebui să își dea sacourile jos – sau poate mai mult.

„Sacourile pe noi sau le dăm jos? Ne putem da jos hainele?” a întrebat Boris Johnson în timp ce se așeza la masa din pitorescul castel Elmau din Bavaria, unde cancelarul Olaf Scholz găzduia summit-ul celor șapte mari economii ale lumii.

Liderii – din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Statele Unite și, de asemenea, Uniunea Europeană – au meditat la dilemă.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a sugerat „să așteptăm” poza oficială înainte de a se dezbrăca, dar apoi Johnson a glumit „trebuie să arătăm că suntem mai duri decât Putin” și s-a glumit în continuare pe această temă.

„Vom avea o expunere la pieptul gol la călărie”, a spus Trudeau, referindu-se la infama sesiune foto din 2009 a lui Putin în care apărea la bustul gol călare pe un cal.

„Echitația este cea mai bună”, a spus președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fără a se pune în discuție problema îmbrăcămintei în sine.

„Trebuie să ne arătăm pectoralii”, a mai spus Johnson.

În cele din urmă, cu sacourile pe ei, după ce pur și simplu au scos cravatele, cei șapte lideri au făcut tradiționala fotografie de familie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro