Sari direct la conținut

VIDEO Lovitură șocantă încasată de armata rusă pe propriul teritoriu: Un convoi militar cu sute de soldați a fost făcut praf în Kursk

HotNews.ro
VIDEO Lovitură șocantă încasată de armata rusă pe propriul teritoriu: Un convoi militar cu sute de soldați a fost făcut praf în Kursk
Convoi rusesc lovit - FOTO: Captură Twitter

O înregistrare video apărută vineri online arată că un convoi rusesc alcătuit aproape numai din camioane cu soldați a fost lovit pe un drum din regiunea Kursk, în care forțele ucrainene desfășoară o incursiune majoră de câteva zile.

În clipul postat pe rețelele de socializare, a cărui autenticitate a fost verificată de Reuters, se văd aproximativ 15 vehicule, multe dintre ele arse în totalitate.

Pe unul dintre ele se vede litera „Z”, simbolul „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Reuters precizează că a putut verifica faptul că locul unde au fost filmate imaginile este satul Oktyabrskoye, dar nu a putut stabili exact când a fost filmat videoclipul.

HotNews.ro a ales să nu publice clipul video deoarece în el apar numeroși soldați decedați. Clipul, ce include imagini ce pot fi șocante a fost distribuit de mai multe conturi pe rețelele de socializare.

Nu este clar cum a fost lovit convoiul de camioane, ce posibil aducea întăriri care să lupte cu trupele ucrainene care desfășoară incursiunea armată din regiunea Kursk.

Unele surse rusești de pe Telegram au spus că a fost vorba de rachete HIMARS, dar în imagini nu există urme evidente ale unui atac cu rachete.

Unele estimări privind capacitatea de transport totală a camioanelor indică faptul că în convoi puteau fi până la 500 de soldați ruși.

De asemenea, mai multe conturi rusești de Telegram s-au declarat șocate că a fost posibilă o asemenea lovitură, unele estimând că în convoi ar fi fost între unul și două batalioane de soldați, ceea ce înseamnă sute de militari.

Pe rețelele de socializare circulă și un clip neconfirmat, ce arată momente de după lovitură, în care se văd mai multe focare de incendiu și lumini de vehicule ale forțelor de intervenție civile.

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că forțele sale „continuă să respingă” tentativa ucraineană de a pătrunde în regiunea Kursk. Forțele ucrainene au început incursiunea de acolo marți.

Situația din regiunea Kursk a fost declarată o urgență la nivel federal, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență al Federației Ruse.

INTERVIURILE HotNews.ro