Sari direct la conținut

VIDEO Manifestație împotriva feminicidului la Roma. Activiștii pentru drepturile femeilor au aruncat vopsea roșie pe treptele din Piața Spaniei

HotNews.ro
Activiștii pentru drepturile femeilor au protestat miercuri față feminicidului aruncând vopsea roșie pe faimoasele Trepte Spaniole din Roma, reprezentând simbolic sângele femeilor victime ale violenței, relatează Reuters.
Protest antifeminicid în Piata Spaniei din Roma / FOTO Lapresse / AP / Profimedia
Protest antifeminicid în Piata Spaniei din Roma / FOTO Lapresse / AP / Profimedia

Membrii mișcării numite „Bruciamo tutto” – sau „Hai să ardem totul” – au turnat un lichid roșu pe Treptele Spaniole și și-au pus apoi mâinele pe acel lichid.


„Acesta este simbolic sângele tuturor oamenilor care sunt uciși”, a spus unul dintre activiștii implicați în protest înainte de a fi luat de poliție.


„Nu vom mai accepta acest lucru, trebuie să se oprească acum”, a spus el.


Activiștii au spus că lichidul este un tip de vopsea care nu ar provoca daune de durată Treptelor Spaniole, un reper turistic major din capitala Italiei.


Aproximativ 120 de femei au fost ucise în Italia în 2023, potrivit datelor publicate de biroul național de statistică ISTAT.


Mai mult de jumătate dintre omucideri sunt comise de parteneri sau foști parteneri ai victimelor și aproximativ 20% de alte rude, arată datele.

INTERVIURILE HotNews.ro