Sari direct la conținut

VIDEO Masculinitate modernă, lacrimi și tratamente de fertilitate. Cum și-a captivat publicul Tim Walz, nominalizat oficial candidatul democraților la funcția de vicepreședinte

HotNews.ro
Tim Walz, alături de familia sa, după ce a fost nominalizat oficial drept candidat pentru funcția de vicepreședinte / FOTO Brynn Anderson / AP / Profimedia
Tim Walz, alături de familia sa, după ce a fost nominalizat oficial drept candidat pentru funcția de vicepreședinte / FOTO Brynn Anderson / AP / Profimedia

Tim Walz, guvernatorul statului Minnesota, a fost nominalizat oficial de Partidul Democrat drept candidat la funcţia de vicepreşedinte, în timp ce campania candidatei la președinție Kamala Harris mizează pe ceea ce unii democraţi numesc masculinitatea modernă a acestuia, pentru a face curte votanţilor indecişi şi independenţi la alegerile din 5 noiembrie. Punctul culminant al nominalizării lui Waltz și cel care a cucerit publicul Convenției Democrate, dar și pe telespectatori a fost când fiul în vârstă de 17 ani al guvernatorului din Minnesota a izbucnit în lacrimi.

În discursul de acceptare a nominalizării, Tim Walz a vorbit despre cum el şi soţia sa s-au luptat să aibă copii şi cum tratamentele de fertilitate au făcut posibilă conceperea lor, relatează Washington Post și Reuters. 

Lacrimile lui Gus Walz: „Acela este tatăl meu”

Guvernatorul de Minnesota, Tim Walz, se afla pe scenă pentru a accepta nominalizarea partidului său pentru funcţia de vicepreşedinţie în cea de-a treia seară a Convenţiei Naţionale Democrate, când atenţia s-a îndreptat rapid spre mulţimea din sală, unde fiul său în vârstă de 17 ani, care are ADHD, s-a ridicat în picioare cu lacrimi în ochi, a arătat spre scenă şi a spus: „Acela este tatăl meu!”, potrivit News.ro.

Gus, fiul lui Walz, a sărit în picioare în timp ce tatăl său vorbea. Plângând şi arătând spre scenă, a strigat: „Acela este tatăl meu”, o imagine care va rămâne probabil emblematică şi care s-a viralizat imediat.

„Hope, Gus şi Gwen, voi sunteţi întreaga mea lume şi vă iubesc”, a spus Walz chiar înainte ca Gus să se ridice în picioare.

Fiica sa, Hope, care îi făcea poze tatălui ei în timp ce acesta îşi rostea discursul, şi-a ridicat mâinile în formă de inimă.

Soţia lui Walz, Gwen, şi copiii săi i s-au alăturat pe scenă la sfârşitul discursului său, împreună cu alţi membri ai familiei. Gus l-a îmbrăţişat strâns pe tatăl său când discursul s-a încheiat.

Campania candidatei democrate Kamala Harris mizează pe caracteristicile din Midwest ale lui Walz şi pe ceea ce unii democraţi numesc masculinitatea sa modernă, pentru a face curte votanţilor indecişi şi independenţi la alegerile din 5 noiembrie.

Walz a abordat tema tratamentelor de fertilitate 

Momentul emoţionant de miercuri seara i-a captivat pe telespectatori. Fiul şi fiica sa, Gus şi Hope Walz, plângeau în timp ce Walz vorbea despre cum el şi soţia sa s-au luptat să aibă copii şi cum tratamentele de fertilitate au făcut posibilă conceperea lor.

Fertilizarea in vitro a fost pusă în pericol de o hotărâre luată în Alabama în februarie, care a declarat că embrionii congelaţi sunt persoane şi că oricine îi distruge poate fi tras la răspundere. Această decizie fără precedent a provocat perturbări în ceea ce priveşte tratamentul pentru fertilizare in vitro în statul respectiv şi i-a determinat pe unii republicani să se distanţeze de această problemă după ce s-au confruntat cu reacţii negative.

Walz şi soţia sa, Gwen Walz, au declarat că şi-au conceput copiii folosind un tratament de fertilitate numit inseminare intrauterină, IIU.

Pe scena din Chicago, Walz a descris miercuri lupta lor pentru fertilitate drept o „agonie” şi a spus că protejarea tratamentelor precum cele pe care le-au folosit reprezintă „o mare parte din ceea ce înseamnă aceste alegeri”.

Reacţia emoţionantă a lui Gus a devenit virală pe măsură ce clipul s-a răspândit pe reţelele sociale cu hashtag-ul #thatsmydad. Pentru mulţi spectatori, a devenit punctul culminant al discursului lui Walz.

„Ştii că te-ai descurcat bine ca părinte atunci când copiii tăi sunt la fel de mândri de tine cum sunt Gus şi Hope de Tim Walz”, a scris senatoarea Amy Klobuchar pe X.

INTERVIURILE HotNews.ro