Sari direct la conținut

VIDEO Mii de persoane au condus-o marți pe Sinead O'Connor pe ultimul drum în orășelul Bray

HotNews.ro
Inmormantarea lui Sinead O'Connor, Foto: Liam McBurney / PA Images / Profimedia
Inmormantarea lui Sinead O'Connor, Foto: Liam McBurney / PA Images / Profimedia

Mii de persoane s-au strâns miercuri la fosta locuință a cântăreței Sinead O’Connor pentru a o conduce pe ultimul drum pe una dintre cele mai iubite artiste ale Irlandei, relatează Reuters.

O’Connor, care a devenit un nume cunoscut în întreaga lume grație interpretării sale a melodiei „Nothing Compares 2 U” compuse de Prince, s-a stins din viață pe 26 iulie la vârsta de 56 de ani, trupul ei neînsuflețit fiind găsit de poliție la o adresă din Londra.

Mulțimi de oameni s-au strâns marți în orășelul Bray aflat la sud de Dublin pentru a-i aduce un ultim omagiu artistei cunoscute în Irlanda și datorită opiniilor sale controversate despre religie, sex și feminism.

Unii au aplaudat și cântat în timp ce dricul a trecut pe lângă ei, o dubiță decorată cu un steag-curcubeu difuzând melodia „Natural Mystic” al lui Bob Marley în timp ce conducea procesiunea funerară.

„Cred că a avut curajul să spună multe lucruri pe care le-am simțit cu toții”, a declarat pentru Reuters Gemma Byrne, o femeie în vârstă de 47 de ani care a venit cu trenul o oră și jumătate pentru a-și lua rămas bun de la artistă.

„Ea a reprezentat tranziția noastră de la un trecut foarte întunecat la un viitor plin de speranță și eu mă aflu aici doar pentru a-i mulțumi că a fost alături de mine în această călătorie, și poate pentru că a pus în cuvinte și expresii ceea ce simțeam și eu dar nu știam cum să o exprim”, a adăugat ea.

Doi dintre prietenii lui Byrne care au venit împreună cu ea au arborat un steag roșu mare cu mesajul „Thank You Sinead”.

Fanii lui Sinead O’Connor și-au luat rămas-bun de la artistă plini de emoții

Alții au venit cu animalele de companie, unii urcându-se pe garduri și ziduri pentru a încerca să vadă mai bine cortegiul funerar în timp ce trecea. Dricul s-a oprit la un moment dat în mijlocul mulțimii pentru a-i lăsa pe oameni să pună flori.

Unul dintre fanii cântăreței a venit cu o fotografie alb-negru a lui O’Connor pe care erau scrise cuvintele „Luptă împotriva inamicului adevărat”, declarația pe care ea a făcut-o în mod faimos după ce a rupt o fotografie a papei Ioan Paul al II-lea în timpul unei apariții din 1992 în emisiunea „Saturday Night Live”.

Muzica lui O’Connor a fost difuzată de dubița VW din fața fostei sale locuințe, aceasta devenind un punct de întâlnire pentru fani după moartea ei.

„Sinead iubea să locuiască în Bray și îi iubea pe oamenii din oraș”, a declarat familia artistei într-un comunicat în care a invitat oamenii să îi aducă un omagiu înaintea înmormântării private.

Televiziunea națională RTE a transmis că președintele irlandez Michael D. Higgins și premierul Leo Varadkar s-au alăturat familiei pentru ceremonia privată.

Tiana Kelleher, o irlandeză în vârstă de 30 de ani care s-a mutat din Dublin în New York anul trecut, a venit tocmai din Statele Unite pentru a participa la înmormântare.

Ea a declarat pentru Reuters că a vrut să îi arate fiului ei în vârstă de 4 ani ce a însemnat Sinead pentru oamenii din Irlanda.

„Sinead O’Connor a avut un suflet foarte sensibil dar a fost puternică pentru alții care erau ca ea. Ea a vorbit despre lucruri pe care le pot înțelege toți oamenii care au trecut printr-un fel de suferință”, a mai spus aceasta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro