Sari direct la conținut

VIDEO Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi: Autostrada Bucuresti – Ploiesti nu va fi deschisa circulatiei pe 30 iunie / Intr-o luna speram sa putem da drumul circulatiei pe autostrada

HotNews.ro

Autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti nu va fi deschisa circulatiei pe 30 iunie, a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, care verifica stadiul lucrarilor pe santierul Autostrazii A3. „Intr-o luna de zile speram sa putem da drumul la circulatie, iar receptia finala sa se faca potrivit tuturor normelor tehnice”, a precizat Ovidiu Silaghi. Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzasu, a precizat ca deschiderea circulatiei pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti nu se va face chiar in regim de autostrada in sensul ca nu va respecta toate facilitatile obisnuite.

Intrebat daca tronsonul Bucuresti – Ploiesti va fi deschis circulatiei sambata, 30 iunie, ministrul Silaghi a raspuns: „Nu. Sigur nu. Siguranta circulatiei nu ne permie sa-i dam drumul”, informeaza Agerpres.

„Intr-o luna de zile speram sa armonizam problemele speciale de siguranta a circulatiei pentru ca acesta este principalul motiv pentru care nu dam drumul la circulatie. Intr-o luna de zile speram sa putem da drumul la circulatie, iar receptia finala sa se faca potrivit tuturor normelor tehnice”, a precizat Ovidiu Silaghi.

Acesta a explicat ca proiectul pentru constructia Autostrazii Bucuresti – Ploiesti este un proiect care ar fi trebuit sa fie un bun exemplu de asociere a unor companii romanesti care sa le aduca in portofoliu posibilitatea de a participa si la alte licitatii de anvergura.

„Din nefericire se pare ca asocierea nu a reusit, iar lucrarea a fost impartita in mai multe bucati, ceea ce ne creeaza si noua o problema la receptie deoarece pentru siguranta circulatiei au adoptat alte solutii”, a precizat ministrul Transporturilor.

Silaghi a afirmat ca „din nefericire pentru constructori” penalitatile curg in continuare, ridicandu-se la 75.000 de lei pe zi. La 22 iunie acestea depaseau 14 milioane de lei, noteaza Mediafax.

„Noi vedem ca se lucreaza. Nu intelegem de ce nu s-a lucrat la timp, cu atat mai mult cu cat CNADNR a avut suficienta clementa fata de constructori. Exista nu mai putin de 10 acte aditionale semnate, ceea ce inseamna un act aditional la cinci kilometri”, a spus ministrul.

Oficialul a precizat ca toti constructorii implicati in proiect vor fi penalizati.

„Pe noi ne intereseaza sa dam drumul la toata autostrada, nu ne incalzeste daca o portiune este gata. Ce sa facem, sa circulam de nicaieri spre nicaieri? Sa venim sa ne dam cu masinile pe 20 de kilometri?”, s-a intrebat el.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/7a5eb2df8f2cdb0a8e429c224cc7dd6c/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

Autostrada inaugurata, dar circulatia nu se va face chiar in regim de autostrada

La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzasu, a precizat ca deschiderea circulatiei pe Autostrada Bucuresti-Ploiesti nu se va face chiar in regim de autostrada in sensul ca nu va respecta toate facilitatile obisnuite. El a dat asigurari ca se va mentine ritmul lucrarilor, noteaza Agerpres.

„Oricum, timpul a fost foarte scurt. 30 iunie a fost un termen pe care si l-au asumat constructorii. Contractul este intarziat. Ei ar fi trebuit sa termine pe 12 decembrie 2011. Penalizarile curg din 15 decembrie”, a explicat Buzasu.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, in sedinta de Guvern de miercuri, sa nu aiba mila si sa nu tolereze amanari la termenele de finalizare a lucrarilor de la autostrazile Bucuresti-Ploiesti si Bucuresti-Constanta iar constructorilor care intarzie sa le aplice penalizari.

Lucrarile la Autostrada Bucuresti-Ploiesti sunt impartite in doua sectoare, respectiv Bucuresti-Moara Vlasiei, unde lucreaza consortiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, si Moara Vlasiei-Ploiesti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co International/Euroconstruct ’98/Com-Axa.

Segmentul de Autostrada are in total 62 de kilometri, iar valoarea totala a lucrarilor este de 450 milioane euro.

Tronsonul Bucuresti – Moara Vlasiei, km 0+000 – km 19+500

Lungime (km) – 19.50 km

Finantare – Guvernul Romaniei

Valoarea estimata a proiectului – 183,62 Mil Euro

Proiectant – JV Pizzaroti & Tirena Scavi

Consultant – Asocierea Consitrans & Consugal

Constructor – JV Pizzaroti & Tirena Scavi

Lucrari de arta – Poduri: 6; Pasaje: 5; Podete: 16; Noduri rutiere: 3

Termen incepere – Mai 2008

Termen estimat finalizare – Sectorul km 0+000 – km 6+500 – 05.10.2012; sectorul km 6+500 – km 19+500 – 30.06.2012

Perioada garantie – 36 luni

Tronsonul Moara Vlasiei – Ploiesti, km 19+500 – km 62+000

Lungime (km) – 42.50 km

Finantare – Guvernul Romaniei

Valoarea estimata a proiectului – 238 Mil Euro

Proiectant – Asocierea SC Spedition UMB SRL, SC PA&CO International SRL, SC Euroconstruct Trading 98 SRL, SC Com-Axa SRL

Consultant – Asocierea Consitrans & Consugal

Constructor – Asocierea SC Spedition UMB SRL, SC PA&CO International SRL, SC Euroconstruct Trading 98 SRL, SC Com-Axa SRL

Lucrari de arta – Poduri: 11; Pasaje: 17; Podete: 48; Noduri rutiere: 2

Termen incepere – Iunie 2007

Termen estimat finalizare – 30.06.2012

Perioada garantie – 36 luni

Guvernul Ungureanu, spera in luna aprilie ca lucrarile la tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiestisa fie incheiate la jumatatea lunii mai. MRU amintea atunci ca proiectul, finantat integral de la bugetul de stat, este deja in derulare de sapte ani si a afirmat ca spera ca lucrarea sa poata fi incheiata la jumatatea lunii mai.

Termenul original de finalizare al autostrazii era 15 decembrie 2011, insa acesta a fost depasit, iar inaugurarea a fost lasata pentru 2012.

Dupa schimbarea guvernarii, ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi anunta in luna mai ca termenul de finalizare si inaugurare al autostrazii ar putea fi finele lunii iunie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro