Sari direct la conținut

VIDEO „Necazul de la 1 februarie”. Iulian Dumitrescu a vorbit pentru prima dată despre dosarul DNA care îl vizează, iar lansarea candidaturii la șefia CJ Prahova s-a lăsat cu scandal

HotNews.ro
Iulian Dumitrescu, seful CJ Prahova, Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca
Iulian Dumitrescu, seful CJ Prahova, Foto: Inquam Photos / Lavinia Cioaca

Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, pus sub control judiciar de DNA într-un dosar în care este inculpat pentru luare de mită în valoare de peste 16 milioane de lei şi fals în declaraţii, a vorbit vineri pentru prima oară public despre punerea sa sub acuzare, referindu-se la dosarul instrumentat de procurorii anticorupție în termeni precum „momentul greu pe care l-am avut” şi „necazul de la 1 februarie”, informează News.ro.

„Evident că sunt emoţionat, e un moment deosebit pentru mine astăzi, dragi prieteni, dragi colegi, e primul meu discurs după necazul de la 1 februarie. E destul de simplu, dar în acelaşi timp e şi destul de complicat să vă spun câteva cuvinte. Toţi oamenii au momente grele în viaţă”, a afirmat Iulian Dumitrescu, într-un discurs citit la lansarea candidaturii sale şi a celorlalţi reprezentanţi ai PNL Prahova pentru alegerile locale.

„Şi eu am avut un moment greu la februarie, dar oricum nu se compară cu momentele grele pe care le are orice familie atunci când vine vorba de sănătatea părinţilor, copiilor, soţiei sau fraţilor. Astea-s momente grele, care nu se compară cu nimic”, a adăugat el.

„În pofida la ce va crede multă lume, o experienţă aşa de dură te schimbă mult în bine. Îţi dai seama cine-s prietenii, pe cine te poţi baza, devii mult mai conştient că în politică cu cât urci mai sus poţi să şi cazi, poţi să fii rănit şi poţi să alegi să te retragi sau poţi să alegi să continui. Unii ar spune că e o dovadă de curaj să alegi să continui, să nu te retragi şi sper ca cei mai mulţi dintre prahoveni să creadă asta despre mine”, a mai spus Dumitrescu.

El nu a făcut vreo referire la acuzaţiile concrete care i se aduc.

Dumitrescu a mai susţinut, în faţa reprezentanţilor PNL prezenţi la evenimentul de lansare a candidaturilor, că e normal să vrea să continue proiectele sale construite „pentru prahoveni”, spunând că nu vrea să se năruiască munca lui de trei ani de zile.

El a acuzat o „campanie mizerabilă pe presă orchestrată” împotriva lui şi a spus că lupta sa politică în Prahova este cu „clanul Cosma”, făcând referire la familia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

La evenimentul de lansare a candidaturilor PNL în Prahova nu a participat niciun reprezentant al conducerii centrale a partidului, acest eveniment nefiind anunţat de către biroul de presă al PNL Prahova decât pentru o parte a jurnaliştilor.

Jurnaliști sechestrați pe un hol în sediul CJ Prahova, în timpul lansării candidaturii lui Iulian Dumitrescu

Publicația locală Ziarul Incomod a relatat vineri că unul dintre reporterii săi și un operator al postului de știri România TV au fost sechestrați pe un hol din Palatul Administrativ din Ploiești în timpul lansării candidaturii lui Iulian Dumitrescu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Prahova.

Cei doi ar fi fost ținuți închiși în mod abuziv aproximativ zece minute.

Incidentul s-a petrecut în timp ce un echipaj de poliție a fost solicitat să intervină la solicitarea unei persoane care semnala că Iulian Dumitrescu încalcă măsura controlului judiciar și a pătruns fără drept în spațiul unde funcționează CJ Prahova.

Jurnaliștii neagreați au fost ținuți cu forța afara din sala Europa a Palatului Administrativ, iar unii dintre aceștia au avut parte de un comportament abuziv din partea paznicilor care i-au închis pur și simplu pe un hol de la intrarea B a clădirii, conform publicației citate.

Abia când jurnaliștii au anunțat că sună la poliție, li s-a dat drumul să iasă.

Potrivit unui comunicat al Poliției Prahova, în paralel cu incidentul legat de prezența nedorită a presei, un cetățean a semnalat la 112 că Dumitrescu a pătruns fără drept în clădirea CJ Prahova, acesta fiind încă sub puterea măsurii preventive a controlului judiciar.

Sesizarea nu a avut o bază legală, Iulian Dumitrescu având doar interdicție să-și exercite funcția de președinte al CJ Prahova, nu și să intre în clădirea unde funcționează instituția pe care a condus-o până în luna februarie.

Ziarulincomod.ro preciează că, potrivit unor surse judiciare, în cazul jurnaliștilor sechestrați pe holul CJ Prahova se fac cercetări pentru lipsire de libertate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro