Sari direct la conținut

VIDEO Nou incendiu de vegetaţie, într-o zona montană din Maramureş / Accesul e dificil

HotNews.ro
VIDEO Nou incendiu de vegetaţie, într-o zona montană din Maramureş / Accesul e dificil
Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetație (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Pompierii din Maramureş intervin duminică pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, care a cuprins o suprafaţă de cinci hectare, într-o zonă greu accesibilă, relatează News.ro.

„Incendiu de vegetaţie forestieră în zona montană Igniş, spre localitatea Deseşti. Din primele informaţii primite, zona afectată este de aproximativ 5 hectare de teren (păşune şi arbuşti). Sunt mai multe focare, cu degajare de fum, iar accesul în zona montană este dificil”, a transmis duminică Prefectura Maramureş.

Sursa citată a precizat că echipajele de intervenţie s-au deplasat la faţa locului.

Sunt cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autospeciale de intervenţie şi comandă, un microbuz cu 22 de pompieri militari şi doi ofiţeri. Au fost deplasate şi echipaje de pompieri militari de la Detaşementul de Pompieri Sighetu Marmaţiei.

Au fost alertaţi angajaţi de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Deseşti, Giuleşti şi Ocna Şugatag, dar şi silvicultori de la Ocolul Silvic Mara.

„O aeronavă de la Aeroculubul Teritorial „Alexandru Papana” Baia Mare va survola zona afectată de incendiu şi a oferi echipajelor de intervenţie informaţii suplimentare”, a mai transmis sursa citată.

Sâmbătă, peste 300 de pompieri din mai multe judeţe au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie izbucnit în judeţul Maramureş, care a cuprins o suprafaţă foarte mare şi care a ameninţat să se extindă în trei localităţi.

Incendiul a fost lichidat duminică, după ce au intervenit şi aeronave militare.

INTERVIURILE HotNews.ro