Sari direct la conținut

VIDEO Într-un gest rar, Casa Albă îl laudă pe liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, care i-a dat o replică fermă unui jurnalist rus: „Susţin ajutorul pentru Ucraina. Nu susţin ce face ţara dvs”

HotNews.ro
Kevin McCarthy, Foto: Michael Brochstein / Zuma Press / Profimedia Images
Kevin McCarthy, Foto: Michael Brochstein / Zuma Press / Profimedia Images

Casa Albă a avut laude, marţi, pentru preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Kevin McCarthy, un gest rar faţă de un rival politic, care vine după ce acesta i-a dat o replică fermă unui jurnalist rus, spunând că susţine ajutorul pentru Ucraina şi blamând totodată atrocităţile ruse comise după invazia din februarie 2022, relatează CNN.

„Ne bucurăm să auzim că preşedintele (Camerei Reprezentanţilor) McCarthy este de acord că este vital să continuăm să sprijinim Ucraina. Ne-am bucurat să-l auzim că a ripostat la propaganda lansată de agenţiile de ştiri de stat ruseşti, aşa cum am văzut”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în timpul briefingului de presă, relatează CNN, citat de News.ro.

Luni, aflat în Israel, un reporter rus de la agenția RIA Novosti l-a întrebat pe Kevin McCarthy dacă se va schimba poziţia SUA de a trimite provizii militare şi ajutor Ucrainei, dând de înţeles că liderul republican nu susţine Ucraina.

„Și vom continua să sprijinim Ucraina”

„A spus cumva că nu susţin ajutorul pentru Ucraina?”, şi-a întrebat Kevin McCarthy audienţa, făcându-se că nu a înţeles bine întrebarea.

„Nu. Am votat în favoarea ajutorului pentru Ucraina. Susţin ajutorul pentru Ucraina. Nu susţin ceea ce a făcut ţara dumneavoastră, ceea ce îi face Ucrainei. Nu susţin nici uciderea copiilor la care procedaţi. Şi cred că ar trebui să vă retrageţi. Nu cred că procedaţi corect. Şi vom continua să sprijinim Ucraina, pentru că restul lumii vede lucrurile exact aşa cum sunt”, a punctat McCarthy.

Însă, deşi Kevin McCarthy a declarat că susţine Ucraina, el a declarat presei că nu va susţine „un cec în alb” pentru ajutorul cerut de Administraţia Biden.

„Sprijinul bipartizan larg răspândit pe care l-am văzut în Congres pentru Ucraina a fost esenţial pentru aceste eforturi şi suntem de acord că este important ca acest sprijin să continue. Şi ne bucurăm să auzim asta din partea preşedintelui McCarthy”, a comentat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

Citește și: Zelenski a vorbit cu preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor din SUA şi l-a asigurat că Ucraina poate da socoteală pentru fiecare dolar furnizat de SUA ca asistenţă

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro