Sari direct la conținut

VIDEO O gimnastă ucraineancă, cu piciorul amputat în urma unui atac, câștigă un concurs de gimanstică

HotNews.ro
Alexandra Paskal, Foto: alexsandrap2016/Instagram
Alexandra Paskal, Foto: alexsandrap2016/Instagram

O tânără ucraineancă care și-a pierdut piciorul într-un atac în regiunea Odesa, din sudul țării, anul trecut, a câștigat o medalie de aur la prima sa competiție de gimnastică, reușind să-și depășească handicapul, potrivit Sky News.

Oleksandra Paskal, în vârstă de șapte ani, a suferit multiple răni și a rămas blocată sub dărâmături atunci când un centru de recreere a fost atacat în luna mai a anului trecut.

Oleksandra a petrecut mai mult de două săptămâni la terapie intensivă, unde a fost tratată pentru piciorul rănit, precum și pentru un braț fracturat, coaste rupte și un traumatism cranian, a declarat agenția de știri ucraineană Ukrinform.

Deși medicii nu i-au putut salva piciorul, ea a primit o proteză și a urmat un curs de reabilitare de patru luni în care a învățat să meargă din nou.

Oleksandra a revenit la gimnastică imediat ce a putut – și a obținut lovul I la un concurs din orașul Chornomorsk din Odesa luna trecută.

Un raport transmis în exclusivitate pentru Sky News la începutul acestui an a identificat 381 de incidente separate în care școli, universități, orfelinate și grădinițe ucrainene au fost avariate sau distruse în primul an de război.

UNICEF estimează că aproximativ 3,6 milioane de copii ucraineni au fost afectați direct de închiderea școlilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro