Sari direct la conținut

VIDEO „O ploaie care are loc o dată la 30 de ani”. Inundații masive și alunecări de teren în Elveția: Serviciile de urgență caută cu drone, elicoptere și câini persoane dispărute

HotNews.ro
Serviciile de urgență au căutat cu ajutorul elicopterelor, dronelor și câinilor de salvare trei persoane care erau date dispărute după ce ploile violente care au provocat inundații și alunecări de teren în sud-vestul Elveției, relatează Reuters.
Ploile torentiale din Elvetia au umflat râurile și au distrus drumurile / FOTO: Samuel Golay / AP / Profimedia
Ploile torentiale din Elvetia au umflat râurile și au distrus drumurile / FOTO: Samuel Golay / AP / Profimedia

MeteoSchweiz, biroul guvernamntal pentru vreme și climă, a declarat că 124 mm de ploaie au căzut vineri în valea Mesolcina din cantonul Grisons, în timp rata precipitațiilor a fost de 63 mm/oră.


„Nu nivelul ploii, ci concentrarea ploii într-o perioadă atât de scurtă de timp a cauzat problemele”, a declarat un purtător de cuvânt al MeteoSchweiz.


„Acest timp de concentrare are loc doar o dată la 30 de ani”.


Mai multe râuri au ieșit din matcă în valea Mesolcina, cunoscută și sub numele de Misox, acoperind drumuri, câmpuri și sate cu moloz, pământ și lemn.


Trei case și trei mașini au fost luate de apă în satul Sorte, a declarat poliția din Grisons. Doi polițiști au reușit să scape din vehiculul lor care a fost acoperit de apă.


Patru persoane au fost date dispărute inițial, dar o femeie a fost găsită ulterior sub dărâmături și dusă la spitalul din Lugano, în apropiere. Serviciile căutau alte trei persoane despre care poliția a spus că ar fi putut fi în casele lor când a avut loc inundația.


Poliția a îndemnat oamenii să nu circule în regiune, deoarece multe drumuri au fost închise. Cinci sate erau fără curent electric.


În cantonul Valais, 230 de persoane au fost evacuate de vineri după ce ploile abundente au provocat inundații și alunecări de teren.


Drumul și calea ferată către orașul Zermatt, lângă muntele Matterhorn, a fost, de asemenea, închise, deși poliția a spus că speră să redeschidă rutele sâmbătă seara.

INTERVIURILE HotNews.ro