Sari direct la conținut

VIDEO O profesoară a dat nas în nas cu ursul în sala de clasă, în California. Animalul intrase să ronțăie batoanele de cereale din trusa de urgență

HotNews.ro
VIDEO O profesoară a dat nas în nas cu ursul în sala de clasă, în California. Animalul intrase să ronțăie batoanele de cereale din trusa de urgență
Urs negru sălbatic (Ursus americanus). FOTO: Anton Sorokin / Alamy / Alamy / Profimedia

O profesoară din California a avut un șoc când a descoperit că un urs intrase în sala ei de clasă pentru a mânca batoanele de cereale aflate în trusa de urgență pentru cutremure a clasei, scrie luni The Guardian.

Postul local de televiziune KGET a relatat că Elaine Salmon, de la școala Peak to Peak din comunitatea Pine Mountain Club, alfată la aproximativ 90 de mile nord de Los Angeles, se afla în biroul principal al școlii, tipărind documente, când ursul și-a început îndrăznețul raid.

„Când m-am întors în clasă să deschid ușa, ursul s-a îndreptat spre ușă pentru că, bănuiesc, nu mai putea ieși după ce reușise să intre”, a declarat profesoara, pentru KGET.

Ursul a fost scos în siguranță din școală de către soțul lui Salmon, Ian Sawrey, fost polițist și veteran militar care se întâmplă să fie specializat în cazurile în care locuitorii au de-a face cu urșii din această zonă rurală.

Într-un interviu acordat postului de televiziune, Sawrey a declarat că interacțiunile dintre oameni și urși devin o problemă serioasă.

„Am avut întâlniri cu locuitori care stăteau în camera lor și se uitau la televizor, iar ursul spărgea fereastra în timp ce ei erau în cameră”, a povestit Sawrey.

„Am fost cazuri cu rezidenți care s-au întors acasă și au găsit un urs lângă frigider și, deși, au țipat la urs, acesta doar s-a uitat la ei și a continuat să mănânce”, a mai spus Sawrey.

Conform acestuia, comunitatea locală a luat numeroase măsuri de precauție pentru a face față urșilor în ultimii ani, inclusiv înființarea de patrule și instalarea de mijloace de descurajare, cum ar fi garduri pe care s-au montat cuie și ferestre electrificate, pentru a-i descuraja să pătrundă în case.

INTERVIURILE HotNews.ro