Sari direct la conținut

VIDEO | „O să murim azi?”. Întrebarea îl bântuie pe băiatul corespondentului CNN care încearcă să fugă din Fâșia Gaza

HotNews.ro
Oameni stând printre dărâmăturile unei clădiri distruse în atacurile aeriene israeliene în orașul Khan Younis, din sudul Fâșiei Gaza., Foto: Rizek Abdeljawad / Xinhua News / Profimedia
Oameni stând printre dărâmăturile unei clădiri distruse în atacurile aeriene israeliene în orașul Khan Younis, din sudul Fâșiei Gaza., Foto: Rizek Abdeljawad / Xinhua News / Profimedia

Jurnalistul CNN Ibrahim Dahman documentează pentru postul american de televiziune cum încearcă din răsputeri să iasă din Fâșia Gaza și să ajungă în Egipt prin punctul de frontieră Rafah.

Ibrahim Dahman a plecat cu familia din orașul Gaza, după ce armata israeliană a dat ordinul de evacuare și s-a îndreptat spre sudul teritoriului.

Israelul și-a intensificat bombardamentele asupra țintelor din Fâșia Gaza, a anunțat marți armata, înaintea unei invazii terestre împotriva militanților Hamas, de care SUA se tem că ar putea declanșa un conflict mai amplu în regiune, inclusiv atacuri asupra trupelor americane.

Intensitatea atacurilor a crescut în ciuda faptului că Hamas a mai eliberat două femei ținute ostatice în catacombele de sub Gaza. Dar teroriștii mai țin captivi cel puțin 200 de oameni, afirmă Israelul.

Ibrahim Dahman, producător CNN, a transmis din interiorul Gaza, după ce el și familia sa au ajuns în orașul Khan Younis din sud.

„O să murim azi?”

„O să murim azi?”. Cu această întrebare a fiului său își începe Ibrahim cea mai recentă relatare din Fîșia Gaza. Spune că băiatul îl întreabă frecvent asta după ce s-au evacuat.

Deși a sperat că vor fi în siguranță în Khan Younis, acolo sunt frecvent bombardamente iar viața este destul de grea în oraș.

Locuiesc împreună cu cel puțin alte 150 de familii care au fugit din nordul Gazei și abia le ajunge mâncarea pentru a supraviețui.

Ibrahim filmează loviturile asupra clădirilor din jur și povestește că oamenii sunt nevoiți să bea apă de la toaletă.

Copiii nu au acces la internet pentru că nu există electricitate, iar în felul acesta nu văd distrugerile din jur.

Timpul și-l ocupă prin jocuri care să le distragă atenția de situația dificilă în care se află.

La sfârșitul săptămânii trecute, lui Ibrahim i s-a spus să meargă spre punctul de frontieră Rafah pentru a încerca din nou să treacă în Egipt.

A plecat împreună cu familia sa spre Rafah, dar odată ajunși acolo, unde erau și alți oameni care încearcă să fugă de război, au fost din nou dezamăgiți că nu pot trece.

Noi bombardamente

Pe drum a surprins imaginile haosului pe străzile din Fâșia Gaza: drumuri distruse, clădiri dărâmate, bombardamente.

La finalul corespondenței, își întreabă fiul dacă îi este frică.

„Nu, nu sunt speriat”, îi răspunde băiatul.

„Dar pot să văd frica în ochii lui, la fel ca în ai mei”, își încheie Ibrahim relatarea pentru CNN.

Orașul Khan Younis din Fâșia Gaza a fost supus, marți, unor noi bombardamente din partea Israelului, transmite BBC. În jurul orei locale 12:30, mai multe clădiri au fost lovite.

Reporterul BBC Rushdi Abualouf se află în Gaza și a relatat că oamenii caută supraviețuitori printre dărâmături.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro