Sari direct la conținut

VIDEO O toaletă din aur în valoare de 1 milion de lire sterline a fost furată de la Palatul Blenheim, locul nașterii lui Winston Churchill

HotNews.ro
toaleta aur (sursa foto-twitter), Foto: Hotnews
toaleta aur (sursa foto-twitter), Foto: Hotnews

Un vas de toaletă din aur în valoare de un milion de lire sterline, ce făcea parte dintr-o expoziţie de artă de la Palatul Blenheim, a fost furat sâmbătă dimineaţă, potrivit Agerpres.

Postul de radio local Jack FM a anunţat că a primit informaţii neconfirmate potrivit cărora obiectul de artă din aur a fost furat în primele ore ale dimineţii de sâmbătă, însă ulterior a fost recuperat de poliţie.

Toaleta, expusă în Palatul Blenheim, locul naşterii lui Winston Churchill, a fost creată de artistul italian Maurizio Cattelan şi a atras un număr mare de vizitatori atunci când a fost expusă pentru prima dată în Muzeul Guggenheim din New York. Vasul de toaletă, numit America, a fost instalat la Palatul Blenheim şi putea fi utilizat de vizitatori.

Într-un comunicat pe Twitter, Palatul Blenheim a anunţat sâmbătă dimineaţă că „din cauza unui incident nefericit, expoziţia va fi închisă până la ora prânzului”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro