Sari direct la conținut

VIDEO „Oh, my God!”. Diana Șoșoacă, prima zi de muncă în Parlamentul European, prima înregistrare pe Facebook

HotNews.ro
Luis Lazarus si Diana Sosoaca. Sursă foto: Facebook / Luis Lazarus
Luis Lazarus si Diana Sosoaca. Sursă foto: Facebook / Luis Lazarus

Europarlamentarii care au câștigat un mandat de cinci ani la alegerile din luna iunie au avut marți prima zi de lucru. Diana Șoșoacă a fost filmată de către Luis Lazarus în plenul PE, când se vota pentru alegerea noului președinte al Parlamentului European. Imaginile au fost publicate de fosta senatoare pe rețelele de socializare.

„Fii atent. Ține-mi și mie așa, ține-mi asta, ok, că filmez”, i-a spus Șoșoacă lui Lazarus, a cărui voce se aude pe înregistrarea video care pare că a fost editată. El a filmat în timp ce europarlamentara SOS România și-a anulat, practic, buletinul de vot.

Șoșoacă a tăiat cu un X numele Robertei Metsola, care a fost realesă între timp pentru doi ani și jumătate pentru a conduce legislativul european, și Irene Montero, contracandidata sa.

Apoi, a început să scrie mai multe mesaje în limba engleză, despre care a susținut că reprezintă votul său.

Printre acestea se numără „Niciodată cu Ucraina” și „ Niciodată pentru UE actual.”

„Și LGBT nu?”, o întreabă Luis Lazarus pe Diana Șoșoacă. „Niciodată pentru LGBT”, a scris colega sa de partid.

În continuare, fosta senatoare a României pare să se poticnește în mijlocul mesajului „Niciodată pentru dictatura UE”. Luis Lazarus pare că îi șoptește cum să continue însemnarea buletinului de vot.

„Votul meu”, a spus europarlamentara în limba engleză, arătând hârtia spre camera telefonului.

„Oh, my God!”, exclamă Lazarus. „Ce fel de vot este acesta?”, întreabă Lazarus în limba engleză.

Șoșoacă a mai adăugat: „Întotdeauna pentru țările independente și suverane”, apoi a început să râdă și să arate din nou buletinul de vot la cameră.

Europarlamentarii au votat marți, în prima ședință a noului Parlament European (PE) după alegerile din iunie, ca Roberta Metsola să rămână președinta instituției europene.

Metsola a fost votată de 562 de europarlamentari (din totalul de 699 de voturi exprimate), iar contracandidata acesteia, Irene Montero, a reușit să obțină doar 61 de voturi. 

INTERVIURILE HotNews.ro