Sari direct la conținut

VIDEO Penele de curent i-au scos în stradă pe ruși: Rar protest public, în orașul Krasnodar / Guvernatorul dă vina pe caniculă

HotNews.ro
VIDEO Penele de curent i-au scos în stradă pe ruși: Rar protest public, în orașul Krasnodar / Guvernatorul dă vina pe caniculă
Fotografie ilustrativă / Linii de înaltă tensiune din Rusia. Sursa foto: Svetlana Vozmilova / imago stock&people / Profimedia

Supărați din cauza recentelor pene de curent din sudul Rusiei, locuitorii din orașul Krasnodar au organizat un rar protest public, potrivit postărilor de pe rețelele de socializare, în timp ce guvernatorul local a dat vina pe caniculă pentru întreruperile în alimentarea cu electricitate, scrie sâmbătă Reuters.

Sudul Rusiei a fost afectat de o vreme neobișnuit de caldă, care a provocat pene de curent masive în mai multe regiuni și a dus la oprirea, la începutul acestei săptămâni, a uneia dintre cele patru unități energetice de la centrala nucleară Rostov, cea mai mare din regiune.

Unitatea a fost repusă în funcțiune ulterior.

„În regiunea Krasnodar se înregistrează o căldură anormală de o săptămână. Sarcina asupra sistemului energetic este colosală. Cunosc și înțeleg toată indignarea locuitorilor din cauza întreruperilor de curent”, a afirmat Veniamin Kondratiev, guvernatorul regiunii Krasnodar, într-un mesaj publicat pe aplicația de mesagerie Telegram.

Guvernatorul a mai spus că, în prezent, capacitățile energetice nu sunt suficiente pentru a satisface cererea de vârf în timpul lunilor fierbinți de vară.

O înregistrare video postată pe canalul Baza de pe Telegram pare să arate cum poliția a efectuat cel puțin două arestări – un bărbat și o femeie – în timpul protestului de sâmbătă.

Autoritățile ruse au reprimat orice activitate de protest, în special disidența cu tentă politică, după începutul războiului cu Ucraina în februarie 2022, iar protestele publice sunt foarte rare, manifestanții riscând să fie arestați imediat.

INTERVIURILE HotNews.ro