Sari direct la conținut

VIDEO Poliţist atacat cu un cuţit, la Paris. Agresorul, cetăţean străin / „Nicio motivaţie teroristă în acest stadiu şi nicio legătură cu Jocurile Olimpice” – autorităţi

HotNews.ro
VIDEO Poliţist atacat cu un cuţit, la Paris. Agresorul, cetăţean străin / „Nicio motivaţie teroristă în acest stadiu şi nicio legătură cu Jocurile Olimpice” – autorităţi
Poliția franceză intervine la un incident în Paris (Foto: Jeanne Accorsini / Sipa Press / Profimedia)

Un atac cu cuţit comis joi seară la Paris asupra unui poliţist, care „este grav rănit, dar viaţa sa nu este în pericol”, nu are „motivaţie teroristă în acest stadiu şi nicio legătură cu Jocurile Olimpice”, care se deschid într-o săptămână, au indicat autorităţile franceze, conform AFP și Agerpres.

Atacatorul, „un cetăţean străin cu situaţie legală în vârstă de 27 de ani şi necunoscut de serviciile de informaţii”, a fost „foarte grav rănit” şi se află „în stop cardiac”, a adăugat în faţa presei prefectul poliţiei capitalei franceze, Laurent Nuńez.

„Un poliţist a fost victima unui atac în arondismentul 8 din Paris, în timp ce intervenea la un apel al agenţilor de pază de la un magazin. Autorul a fost imediat neutralizat de poliţişti. Sprijin neclintit”, a reacţionat pe platforma X ministrul de Interne în exerciţiu, Gérald Darmanin.

Acest atac survine cu opt zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice în capitala franceză, în cursul cărora va fi desfăşurat un amplu sistem de securitate, notează AFP.

Agenția de presă franceză relatase anterior că un poliţist a fost înjunghiat la Paris de un bărbat care a fost el însuşi grav rănit, fiind împuşcat de un alt poliţist.

Atacatorul fusese respins dintr-un magazin Louis Vuitton situat în apropiere, de către agenții de pază, care au cerut intervenţia poliţiei.

„La vederea poliţiştilor, bărbatul a fugit cu un cuţit în mână” şi a rănit un poliţist la ureche, a adăugat o altă sursă din poliţie, fără a preciza gravitatea acestei răni.

INTERVIURILE HotNews.ro