Sari direct la conținut

VIDEO Polițiștii au împușcat mortal un bărbat după ce au descins la adresa greșită. Apoi au început să tragă asupra soției victimei

HotNews.ro
Polițiștii au mers la adresa greșită după ce au fost sunați pentru un caz de violență domestică, Foto: Farmington Police Department / AP / Profimedia
Polițiștii au mers la adresa greșită după ce au fost sunați pentru un caz de violență domestică, Foto: Farmington Police Department / AP / Profimedia

Polițiștii din New Mexico și-au dat seama că se aflau la o adresă greșită cu câteva momente înainte ca ușa de la intrare să se deschidă și l-au împușcat mortal pe proprietarul care era înarmat. Apoi s-au implicat într-un schimb de focuri cu soția bărbatului, arată înregistrărle video făcute cu mai multe camere corporale ale forțelor de ordine, scrie Reuters.

Robert Dotson, în vârstă de 52 de ani, a fost ucis de poliție în Farmington, New Mexico, la 5 aprilie, după ce ofițerii care au răspuns la o sesizare de violență domestică au ajuns la adresa greșită.

Departamentul de poliție din Farmington a publicat vineri mai multe înregistrări video, inclusiv imagini surprinse de camerele de corp purtate de cei trei ofițeri care au fost implicați în schimbul de focuri.

ATENȚIE! VĂ AVERTIZĂM, URMEAZĂ IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL

„Încă o dată, dorim să ne exprimăm condoleanțele familiei Dotson și, în calitate de șef al poliției, doresc să transmit cât de mult îmi pare rău că s-a întâmplat această tragedie”, a declarat șeful poliției, Steven Hebbe.

Un avocat care reprezintă familia Dotson nu a putut fi contactat sâmbătă pentru comentarii.

Înregistrarea video arată cum un ofițer bate la o ușă decorată cu un iepuraș de Paște de trei ori și anunță că poliția este prezentă, lucru care durează câteva zeci de secunde.

„Oh, Doamne!”

În timp ce așteaptă, doi ofițeri discută dacă au adresa corectă și chicotesc când își dau seama că s-a făcut o greșeală.

Unul dintre ofițeri înjură apoi și se retrage, cu câteva secunde înainte ca ușa să se deschidă.

Un ofițer strigă: „Mâinile sus!”, iar înregistrarea video îl arată pe Dotson ridicând ceea ce pare a fi un pistol înainte ca ofițerii să deschidă focul, iar acesta cade în dreptul ușii.

Soția lui Dotson poate fi auzită în curând strigând „Oh, Doamne!”. Un ofițer murmură „Te rog, nu”, înainte de a avea loc o altă salvă de focuri de armă.

Autoritățile au declarat că aceasta a tras în direcția ofițerilor, care au ripostat fără să o rănească.

Polițiștii, trimiși în concediu plătit

Soția lui Dotson, care nu și-a dat seama că a tras în poliție, nu a fost acuzată de nicio infracțiune, au declarat autoritățile. Trei copii se aflau la etaj în momentul împușcăturilor, potrivit înregistrării video publicate.

Poliția nu a dezvăluit numele ofițerilor implicați, care au fost plasați în concediu plătit în timp ce poliția statală investighează incidentul.

Familia Dotson și avocatul lor au vizionat înregistrarea video înainte de a fi făcută publică, a declarat Hebbe.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro