Sari direct la conținut

VIDEO Prima ninsoare din acest sezon la Bâlea Lac. Drumarii deja intervin pe Transfăgărășan

HotNews.ro
VIDEO Prima ninsoare din acest sezon la Bâlea Lac. Drumarii deja intervin pe Transfăgărășan
Ninsoare la Bâlea Lac / Sursa foto: captură de ecran Walk The Talk - Youtube.com

Duminică, la Bâlea Lac, a început să ningă, primii fulgi de nea din această toamnă fiind înregistrați în jurul orei prânzului, scrie Ora de Sibiu.

Meteorologii au anunțat că, începând de duminică seară, de la ora 20:00, și până luni la ora 10:00, este în vigoare cod galben de ninsori și vânt la altitudini de peste 1.700 metri în Carpații Orientali și Meridionali.

„În Carpații Orientali și Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 de metri, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va avea intensificări, cu viteze de 70-90 km/h”, au precizat meteorologii.

Potrivit Radio România Actualități, în zona Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, erau averse de lapoviță, în jurul orei 15.30, iar termometrul arăta zero grade.

Circulația rutieră pe Transfăgărășan este încă oficial deschisă, dar șoferii care se vor deplasa pe acest drum au fost avertizați să fie pregătiți pentru condiții meteo dificile.

Drumarii au anunțat că intervin deja, pentru prima dată în acest sezon, pe Transfăgărășan – pe DN7C – cu utilajele de deszăpezire.

„Intervenim pentru prima dată în acest sezon cu utilajele de deszăpezire pe DN7C Transfăgărăşan. Vă rugăm să circulaţi cu prudenţă în zonele montane şi ţineţi cont de condiţiile meteo la planificarea deplasărilor!”, au transmis cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Accesul la Bâlea Lac se poate face în această perioadă pe Transfăgărăşan sau cu telecabina, dacă sunt favorabile condiţiile meteo.

INTERVIURILE HotNews.ro