Sari direct la conținut

VIDEO Raed Arafat, mesaj către "cârcotașii care comentează" că au fost emise două avertizări Ro-Alert

HotNews.ro
VIDEO Raed Arafat, mesaj către "cârcotașii care comentează" că au fost emise două avertizări Ro-Alert

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, le răspunde „cârcotașilor care comentează” că au fost emise două mesaje Ro-Alert pentru furtuna de marți după-amiază din București și județul Ilfov, el spunând că inițial a fost anunțat cod portocaliu, care ulterior s-a transformat în cod roșu.

El spune, într-un mesaj postat pe Facebook marți seară, că până acum sunt peste 120 de solicitări de sprijin din partea populației adresate pompierilor prin 112 și că este posibil că numărul să crească.

  • „Cel mai important lucru este că nu avem victime!
  • Pt. cârcotașii care comentează mesajele, am pus un scurt film și câteva poze să vadă de ce se dau mesaje de avertizare. Sunt mai multe străzi inundate, copaci căzuți și acoperișuri avariate, care puteau produce victime. Dacă o singură persoană a fost salvată de acest mesaj, înseamnă că sistemul Ro-Alert și-a făcut treaba!”, a scris Arafat.

El a postat imagini şi fotografii cu străzi inundate.

Meteorologii au emis, marţi, avertizări nowcasting Cod roşu de ploi torenţiale, descărcări electrice şi grindină în Bucureşti şi localităţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu. D asemenea, Capitala a fost vizată de cod portocaliu.

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis două mesaje Ro-Alert.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Furtună în București: Stația de metrou Valea Ialomiței, inundată, autobuze și tramvaie blocate, copaci căzuți / Reacția Metrorex

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro