Sari direct la conținut

VIDEO Reacție nervoasă a lui Ciolacu, întrebat despre negocierile cu șefa CE pentru comisarul european: „Mă, voi vorbiți serios?!”

HotNews.ro
VIDEO Reacție nervoasă a lui Ciolacu, întrebat despre negocierile cu șefa CE pentru comisarul european: „Mă, voi vorbiți serios?!”
Marcel Ciolacu Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu spune că șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut încă de la început ca România să desemneze o femeie pentru postul de comisar european. „Dacă pentru portofoliul de comisar european cea mai potrivită persoană este o femeie, atunci vom nominaliza o femeie, dacă e mai potrivit un bărbat, atunci vom nominaliza un bărbat“, a spus Ciolacu, care săptămâna trecută a mers la Bruxelles cu propunerea Victor Negrescu.

Întrebat miercuri de jurnaliști ce se va întâmpla cu nominalizarea României pentru postul de comisar european, Marcel Ciolacu a răspuns că „e un proces de negociere”.

Opțiunea premierului de comisar european este Victor Negrescu, care a fost însă pusă sub semnul întrebării de președinta Comisiei Europene. Ursula von der Leyen ar vrea ca România să nominalizeze o femeie, conform G4 Media, care citează surse politice. 

„Acest lucru (n.r.- nominalizarea unei femei), preşedinta Comisiei l-a cerut de la început. Vom avea un proces de negociere. Dacă pentru un anumit portofoliu cea mai potrivită persoană este o femeie, atunci vom nominaliza o femeie. Dacă pentru un anumit portofoliu este mai potrivit un bărbat, vom nominaliza un bărbat. Contează foarte mult domeniul pe care o să-l reprezentăm, prin comisarul României în Comisia Europeană”, a declarat Ciolacu, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor.

„Voi vorbiți serios?”

Chestionat dacă negocierile cu von der Leyen nu arată că nu se poate impune pe plan extern, Ciolacu a răspuns nervos: „Mă, voi vorbiți serios?! Cum adică nu mă pot impune? Eu încerc să ies din logica tâmpită în care s-a jucat zeci de ani și dumneavoastră mă judecați că e o slăbiciune. Eu vreau să găsesc cea mai bună persoană care să reprezinte România”.

Premierul a mai spus că a discutat cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi în acestă dimineaţă despre negocierile pentru portofoliul de la Bruxelles: „Nu e singurul lider politic cu care am discuţii în această perioadă. Aceste discuţii, inclusiv cu preşedinta Comisiei nu sunt secrete, ci doar discrete. Aceste discuţii cu liderii politici din România nu sunt secrete, sunt doar discrete în această perioadă de negociere”.

Coaliţia de guvernare se reuneşte, joi, la ora 15.00, fiind prima întâlnire între liderii PSD şi PNL după atacurile recente dintre cele două partide. Pe agenda discuţiilor ar urma să fie şi problema nominalizării comisarului european din partea României, potrivit unor surse politice citate de News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro