Sari direct la conținut

VIDEO România în imagini spectaculoase filmate cu drona, în noul sezon "Europa văzută de sus" la National Geographic

HotNews.ro
Europa văzută de sus la National Geographic, Foto: Captura
Europa văzută de sus la National Geographic, Foto: Captura

National Geographic prezintă România pe parcursul celor patru anotimpuri, în cel de-al patrulea sezon al popularei serii de documentare „Europa văzută de sus”. Seria are premiera marţi, 20 septembrie, de la ora 22.00.

Noi episoase vor fi difuzate pe National Geographic în fiecare marţi, la aceeaşi oră.

Noul sezon ce cuprinde şase episoade oferă, de asemenea, vederi spectaculoase din Danemarca, Serbia, Belgia, Bulgaria şi Scoţia, folosind tehnologia de ultimă generaţie a dronelor.

Noul sezon al seriei documentare „Europa văzută de sus” va debuta cu episodul dedicat României, în cadrul căruia telespectatorii vor fi purtaţi deasupra unora dintre cele mai importante simboluri şi zone din Transilvania, precum Castelul Bran sau Castelul Corvinilor, urmate de o incursiune în nordul României, într-o plimbare cu Mocăniţa, ultimul tren forestier cu aburi din Europa, situat în Vişeu de Sus, Maramureş.

Va putea fi văzut şi ambiţiosul proiect ingineresc al podului de la Brăila, care la finalizare va deveni cel mai lung pod suspendat ce traversează Dunărea şi al doilea cel mai lung pod din Europa Continentală şi o echipă de voluntari care a refăcut cea mai mare parte a acoperişului lăcaşului medieval „Arhanghelul Mihail”, folosind şindrilă din stejar realizată manual, prin cioplire.

Episoadele noului sezon „Europa văzută de sus” vor cuprinde:

Episodul 1: România – marţi, 20 septembrie

  • Restaurarea bisericii din lemn – Restauratorii lucrează pentru a salva acoperişul tradiţional din lemn al unei biserici situate în Munţii Carpaţi.
  • Catedrala Mântuirii Neamului – Echipa de ingineri lucrează pentru a construi cupolele aurii ale catedralei.

Episodul 2: Bulgaria – marţi, 27 septembrie

  • Casa memorială Buzludja – Echipe de restauratori de clădiri salvează cea mai faimoasă clădire abandonată din Bulgaria – un simbol al epocii comuniste construit în 1981.
  • Staţia meteorologică Musala – Este parcurs drumul spre staţia meteorologică Musala, la 3 km deasupra nivelului mării, în vârful celui mai înalt vârf din Bulgaria.

Episodul 3: Serbia – marţi, 4 octombrie

  • Parcul de sculpturi – Monumente gigantice sculptate, numite spomeniks, umplu vastul parc memorial Kadinjaca, construit pentru a comemora soldaţii comunişti partizani care au luptat împotriva ocupaţiei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Cetatea Golubac – Oraş medieval fortificat.
  • Transformarea malurilor urbane – În Belgrad este renovat malul urban al capitalei cu noi zgârie-nori şi alte proiecte de construcţie.

Episodul 4: Danemarca – marţi , 11 octomrbie

  • Pârtia de schi a centralei electrice – Pasionaţii de sporturi de iarnă se văd pe pârtia de schi din Copenhaga, o pârtie de schi uscată construită deasupra unei centrale electrice.
  • Legoland – Muncitorii de la Legoland din Billund au construit un sat în miniatură plin de repere emblematice ale naţiunii.
  • Artă murală – Artiştii din oraşul Aalborg pictează picturi murale uriaşe pe laturile clădirilor, transformând oraşul într-o galerie de artă vie.

Episodul 5: Scoţia – marţi, 18 octombrie

  • Descoperirea oraşului de pe coasta de est St Andrews
  • Reconstituirea cabanei Classman Cottage – O echipă de arheologi din Glen Coe reconstruieşte o casă tradiţională scoţiană, folosind materiale indigene, inclusiv un acoperiş de paie făcut din pălărie.
  • Turbina marină – Proiect ingineresc de instalare a unei turbine marine în insulele Orkney pentru a genera energie electrică prin valorificarea puterii oceanului.

Episodul 6: Belgia – marţi, 25 octombrie

  • Atomium – Sunt urmăriţi curăţătorii de geamuri cu acces pe frânghie în timp ce curăţă panourile de sticlă ale Atomiumului din Bruxelles, un muzeu construit ca emblemă pentru expoziţia mondială din 1958.
  • Festivalul Luminii din Ghent – Artişti din întreaga lume se adună în fiecare an pentru a îmbrăca străzile din Ghent cu sculpturi de lumină unice pentru Festivalul Luminii din Ghent, unul dintre cele mai mari festivaluri de lumină din Europa.

Seria documentară „Europa văzută de sus” este produsă pentru National Geographic de Windfall Films (parte a Argonon Group). Pentru Windfall Films, Mark Bridge este producător, iar Carlo Massarella este producător executiv. (Sursa: News.ro)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro