Sari direct la conținut

VIDEO România, „țara fără memorie”: Investigație Recorder după dezastrul de la Crevedia

HotNews.ro
Urmari ale dezastrului de la Crevedia, Foto: Inquam Photos / George Calin
Urmari ale dezastrului de la Crevedia, Foto: Inquam Photos / George Calin

O nouă investigație Recorder arată că, la nouă luni de la explozia uriașă care omora șase oameni și distrugea mai multe locuințe în Crevedia, localnicii se pregătesc să-l aleagă pentru un nou mandat pe primarul Florin Petre.

Petre, cel care în momentul exploziei a admis că știa despre funcționarea ilegală a depozitului GPL unde s-a produs tragedia, este favorit pentru câștigarea unui nou mandat.

„Iar afișele sale electorale stau agățate inclusiv pe gardurile victimelor. Am mers la Crevedia, să înțelegem de ce uită oamenii atât de ușor. Și am descoperit că explozia depozitului GPL nu a fost efectul hazardului, ci al unui stil de a face administrație în disprețul legii și al interesului public. Un stil cu care mulți dintre cetățenii comunei s-au obișnuit și pe care l-au acceptat” notează Recorder.

Jurnaliștii de la Recorder lansează și o întrebare: Este Crevedia o excepție sau mai degrabă un caz simbolic care surprinde una din marile probleme ale societății românești? Primarul Florin Petre și-a mărit cu 70% salariul la doar câteva luni după explozie.

Pe același subiect:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro