Sari direct la conținut

VIDEO Rusia aplica embargoul impotriva alimentelor din UE cu buldozerul. In orasele de granita sunt distruse sute de tone de branzeturi, fructe si produse din carne 

HotNews.ro
Rusia distruge cu buldozerul branza "de contrabanda", Foto: Captura Ruptly TV
Rusia distruge cu buldozerul branza "de contrabanda", Foto: Captura Ruptly TV

Rusia distruge sute de tone de carne, fructe si branzeturi aflate sub embargoul ridicat ca raspuns la sanctiunile Occidentului, scrie The Telegraph.

Oficialii rusi au folosit buldozere si excavatoare pentru a zdrobi un mic munte de branzeturi si fructe joi, acesta fiind debutul campaniei – ordonata de Vladimir Putin – de distrugere a sute de tone de alimente suspectate ca provin din Europa.

Controversatul decret de zdrobire, ardere si ingropare a branzeturilor, fructelor si carnii de contrabanda la punctele de granita ale tarii a fost semnat saptamana trecuta de Putin, intr-o incercare de a a intari embargoul impus acum un an ca replica la sanctiunile impotriva Moscovei.

Campania de distrugere a inceput in orasul de granita Belgorod, unde televiziunea de stat a prezentat un buldozer facand zob un morman format din sapte tone de branzeturi suspectate ca provenind din UE.

Decizia a provocat un val de critici in Rusia, o tara unde se estimeaza ca 20 de milioane de oameni traiesc in saracie, si unde este vie inca memoria mai multor perioade de foamete devastatoare – inclusiv cea din timpul asediului Leningradului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro