Sari direct la conținut

VIDEO Scandal în Italia după ce un bărbat a fost achitat de hărțuire sexuală pentru că pipăiala a durat mai puțin de 10 secunde

HotNews.ro
hartuire sexuala, Foto: Brain light / Alamy / Alamy / Profimedia
hartuire sexuala, Foto: Brain light / Alamy / Alamy / Profimedia

Un judecător din Italia a provocat indignare în Italia după ce l-a achitat pe îngrijitorul unei școli de 66 de ani care a fost acuzat că a pipăit o elevă de 17 ani pe motiv că hărțuirea nu a durat destul, relatează BBC.

Ea a povestit că a urcat scara către clasă cu o prietenă, când a simțit că-i cad pantalonii, o mână îi atinge fesele și-i apucă lenjeria.

„Dragă, știi că glumeam”, i-a spus bărbatul când ea s-a întors.

După incident, care s-a petrecut în aprilie 2022, eleva l-a raportat la poliție pe îngrijitor, Antonio Avola, în vârstă de 66 de ani.

El a recunoscut că a pipăit-o pe elevă fără consimțământ, dar a spus că este o glumă.

Un procuror din Roma a cerut o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, dar în săptămâna aceasta îngrijitorul a fost achitat de acuzațiile de agresiune sexuală. Potrivit judecătorilor, ceea ce s-a întâmplat „nu constituie infracțiune” pentru că a durat mai puțin de 10 secunde.

#10secondi, reacție pe rețelele de socializare

De la pronunțare, palpata breve – o pipăială scurtă – a devenit un trend pe Instagram și TikTok în Italia, împreună cu hashtag-ul #10secondi.

Italienii au postat videoclipuri cu ei privind camera de filmat în tăcere și atingându-și părțile intime timp de 10 secunde.

Videoclipurile sunt adesea incomod de vizionat, dar au scopul de a arăta cât de mult timp pot simți 10 secunde.

Primul clip a fost postat de actorul Paolo Camilli, cunoscut pentru rolul din White Lotus, iar de atunci mii de oameni au urmat exemplul său.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro