Sari direct la conținut

VIDEO ​Sebastian Stan, ovaționat la scenă deschisă la Cannes pentru filmul în care îl joacă pe Donald Trump / Echipa lui Trump amenință cu un proces: „Un gunoi” de film

HotNews.ro
Sebastian Stan, Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia
Sebastian Stan, Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Sebastian Stan, cel mai cunoscut actor român la Hollywood, a fost ovaționat timp de 8 minute la Festivalul Internațional de Film de la Cannes după proiecția „The Apprentice”, filmul în care îl joacă pe fostul președinte american Donald Trump, relatează revista Variety.

Organizatorii Festivalului Internațional de Film de la Cannes au anunțat luna trecută că The Apprentice va face parte din selecția oficială pentru Palm D’or, cel mai prestigios premiu acordat la festival.

Lungmetrajul este regizat de cineastul iraniano-danez Ali Abbasi și prezintă ascensiunea lui Trump la putere prin ceea ce este descris ca fiind o „înţelegere faustiană” cu influentul avocat de dreapta şi combinator politic Roy Cohn, interpretat în film de actorul american de Jeremy Strong.

Revista Variety nota încă de luna trecută că filmul va provoca probabil agitaţie de ambele părţi ale baricadei politice americane, mai ales în contextul alegerilor prezidențiale pe care SUA le vor organiza anul acesta. The Apprentice îi mai are pe Martin Donovan în rolul lui Fred Trump Sr., în timp ce Ivana Trump este jucată de actrița bulgară Maria Bakalova.

The Apprentice și Stan au avut parte de o ovație în picioare după proiecția la Cannes luni seara:

Prezența lui Stan la Cannes vine după ce în luna februarie acesta a câștigat Premiul Ursul de Argint la Festivalul Internațional de Film de la Berlin pentru cel mai bun actor într-un rol principal grație interpretării sale din filmul A Different Man, unul în care este de nerecunoscut.

„Pentru un băieţel din România, acest lucru înseamnă foarte mult, aşa că vă mulţumesc”, a declarat Sebastian Stan după câștigarea Ursului de Aur.

„The Apprentice”, un film „exploziv” cu Sebastian Stan în rolul lui Trump

În condițiile în care multe dintre detaliile legate de povestea filmului au fost ținute secrete înainte de marea premieră, revista Variety notează acum că filmul este „cu siguranță exploziv”.

Trump este prezentat ca având dificultăți în a reuși în afaceri și căzând sub influența lui Cohn în timp ce se confruntă cu procese de discriminare rasială intentate de Departamentul de Justiție de la Washington din cauza modului în care afacerea imobiliară a familiei sale tratează persoanele de culoare care încearcă să se angajeze în cadrul companiei.

Una dintre cele mai controversate scene îl înfățișează pe Donald Trump violând-o pe Ivana, prima sa soție. Altele îl arată făcând abuz de amfetamine pentru a slăbi și făcând înțelegeri cu personaje din lumea interlopă pentru a obține construirea Trump Tower.

Variety notează că regizorul Ali Abbasi a fost atât de încântat de recepția călduroasă de care a avut parte The Apprentice la Festivalul de la Cannes încât a început să sară în sus de bucurie.

„Este timpul să facem filmele relevante. Este timpul să facem filmele politice din nou”, a exclamat el, ironizând faimosul slogan de campanie al lui Donald Trump, „E timpul să facem America măreață din nou”.

Stan alaturi de regizorul Ali Abbasi și actrița Maria Bakalova (FOTO: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia)

Echipa de campanie a lui Trump denunță un „gunoi de film” și amenință cu un proces

The Apprentice a atras deja atenția echipei care coordonează campania electorală a lui Donald Trump, purtătorul său de cuvânt Steven Cheung declarând pentru Variety că lungmetrajul este „ficțiune pură”.

„Acest gunoi este ficțiune pură care senzaționalizează minciuni care au fost demontate de mult timp”, a declarat Cheung într-un comunicat remis celor de la Variety.

„La fel ca în cazul Proceselor Biden ilegale, aceasta este o ingerință în alegeri din partea elitelor de la Hollywood, care știu că Președintele Trump va recâștiga Casa Albă și îl va învinge pe candidatul lor din cauză că nimic din ce au făcut nu a funcționat”, a adăugat el, referindu-se la faptul că Trump și echipa sa de campanie acuză că numeroasele procese intentate împotriva fostului președinte sunt instrumentate politic de Casa Albă.

„Acest ‘film’, [care] este pură defăimare malițioasă, nu ar fi trebuit să vadă lumina zilei și nu merită nici măcar o lansare directă-către-DVD pentru secțiunea de chilipiruri a unui coș de gunoi de la un magazin de filme la discount care urmează să se închidă”, a continuat Cheung.

Echipa de campanie a lui Trump a concluzionat că locul filmului este „într-un tomberon în flăcări”.

The Apprentice nu are deocamdată o dată de lansare internațională, fiind prezentat în avanpremieră la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro