Sari direct la conținut

VIDEO Sute de palestinieni demonstrează împotriva președintelui Abbas în Cisiordania / Ciocniri cu forțele de securitate

HotNews.ro
Mahmoud Abbas, Foto: Agerpres
Mahmoud Abbas, Foto: Agerpres

Ciocniri violente au izbucnit marți seară între manifestanți care cereau plecarea președintelui palestinian Mahmoud Abbas și forțele de securitate ale acestuia la Ramallah, în Cisiordania ocupată, în timp ce războiul face ravagii între Israel și Hamas în Gaza, au constatat jurnaliștii AFP.

Forțele de securitate ale Autorității Palestiniene au tras cu grenade lacrimogene asupra demonstraților, protestele începând la scurt timp după ce un atac israelian a ucis cel puțin 300 de persoane într-un complex spital din Gaza, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, teritoriu palestinian controlat de Hamas.

Demonstranții au scandat „Ieșiți afară” și „Poporul vrea ca președintele să cadă”.

În Nablus, mai la nord, palestinienii au manifestat fluturând steaguri Hamas, a observat un jurnalist AFP.

Potrivit unui raport al agenției oficiale de presă Wafa, președintele Abbas declarase duminică că „politica și acțiunile Hamas nu reprezintă poporul palestinian”, cu referire la atacul sângeros comis de comandouri ale mișcării islamiste pe teritoriul israelian la 7 octombrie.

Această frază a fost ulterior eliminată dintr-o nouă versiune publicată de agenție.

Marți seară, președintele Abbas a condamnat un „masacru” și a decretat o perioadă de doliu de trei zile în teritoriile palestiniene în urma atacului care a ucis cel puțin 200 de persoane într-un spital din Gaza.

Mahmoud Abbas și-a anulat întâlnirea planificată pentru mâine cu Joe Biden, potrivit unor înalți oficiali palestinieni.

Armata israeliană susține că mai multe rachete lansate din Gaza spre Israel au trecut pe lângă spitalul din Gaza când a fost lovir, potrivit Reuters.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro