Sari direct la conținut

VIDEO Trupa The Killers se scuză pentru invitarea unui fan rus pe o scenă din Georgia

HotNews.ro
Trupa The Killers în concert, Foto: Francisco Guerra / ContactoPhoto / Profimedia
Trupa The Killers în concert, Foto: Francisco Guerra / ContactoPhoto / Profimedia

Trupa americană The Killers a transmis scuze pentru invitarea pe scenă a unui fan rus în timpul unui concert susţinut în Georgia şi pentru că şi-a numit fanii „fraţi şi surori”, remarcă ce a stârnit huiduieli din partea publicului, scriu miercuri Reuters și Agerpres.

Georgia are o lungă istorie de tensiuni cu vecina sa din nord, exacerbate de invazia Rusiei din Ucraina în februarie 2022 şi de un mare aflux ulterior de emigranţi ruşi fugiţi din ţara lor.

Formaţia, cu şapte nominalizări la Premiile Grammy, a susţinut marţi un concert în staţiunea Batumi de la Marea Neagră, în cadrul unui turneu european.

„Oameni buni din Georgia, n-a fost niciodată intenţia noastră de a jigni pe cineva!”, a declarat trupa într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, adăugând că obiceiul de a invita pe scenă persoane din public pentru a cânta la tobe are o lungă tradiţie.

„Recunoaştem că un comentariu, menit să sugereze că tot publicul şi fanii The Killers sunt „fraţi şi surori”, ar putea fi interpretat greşit”, a adăugat trupa.

Afirmaţia vine în contextul în care liderul formaţiei, Brandon Flowers, a spus mulţimii în timpul concertului că nu vrea ca situaţia să devină „mânioasă”.

„Vă consider fraţii şi surorile mele”, a adăugat Flowers în sunetul huiduielilor şi al fluierăturilor, potrivit unei înregistrări video publicată de agenţia de presă rusă RIA Novosti.

În înregistrările video postate pe reţelele sociale pot fi văzute persoane din public care părăsesc concertul, în sunetul huiduielilor, notează Reuters.

Opinia publică georgiană este în mare parte pro-ucraineană.

Formaţia de rock alternativ The Killers, înfiinţată în Las Vegas la începutul anilor 2000, a vândut milioane de copii ale albumelor sale, iar multe dintre melodii au ajuns în fruntea topurilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro