Sari direct la conținut

VIDEO Momente emoționante. Trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci, depus la Filarmonica Timișoara într-un sicriu alb / Membrii Phoenix, despre ultima dorință a liderului lor

HotNews.ro
VIDEO Momente emoționante. Trupul neînsuflețit al lui Nicu Covaci, depus la Filarmonica Timișoara într-un sicriu alb / Membrii Phoenix, despre ultima dorință a liderului lor
Nicu Covaci, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sicriul cu trupul neînsuflețit al liderului Phoenix, Nicu Covaci, a fost depus marți la Filarmonica din Timișoara, unde fanii își pot lua rămas bun de la el timp de două zile. Înmormântarea va avea loc joi, tot la Timișoara.

Sicriul liderului Phoenix este alb, are pe el pasărea Phoenix și are inscripționate patru versuri din celebra melodie „Invocație”, notează Opinia Timișoarei.

„Fie să renască numai cel ce har / Are de-a renaște, curățit prin jar, / Din cenușa-i proprie și din propriu-i scrum, / Astăzi ca și mâine, pururi și acum” – sunt versurile din melodia Invocație, de pe albumul Cantafabule.

Membrii trupei Phoenix au organizat un moment emoționant în memoria liderului lor. Au cântat celebra melodie „Cocoșii negri”, conform Opinia Timișoara.

Cei care vor să îi aducă un omagiu sunt așteptați marți și miercuri în foaierul de la etajul 1 al Filarmonicii Timișoara, marți, între orele 11:00 și 20:00, și miercuri, între 09:00 și 17:00.

Familia artistului a precizat că fanii nu au voie să aducă lumânări sau coroane, însă pot depune o floare. De asemenea, nu va fi permis nici accesul a mai mult de 100 de persoane deodată pentru a nu se crea îmbulzeală, a transmis Filarmonica.

Lângă sicriu se află două chitare ale liderului formaţiei Phoenix, dar şi mai multe fotografii din concertele susţinute de Nicu Covaci, conform News.ro.

Nicu Covaci va fi înmormântat joi, în Cimitirul Eroilor din Timişoara

Apropiații lui Nicu Covaci au precizat că ceremonia de înmormântare, care va avea loc joi, va fi una privată.

„Îmbrātişāri si Condoleante tuturor…Ceremonia de Adio a lui Nicu se va desfāşura acasā, în Timişoara, la Filarmonica de Stat. Vă puteţi lua rămas bun, marţi între orele 11.00-20.00 şi miercuri între orele 9.00 – 17.00. Ceremonia de înhumare este privatā. Ne vedem acolo!”, a transmis formaţia Phoenix.

„Nu a fost ultima lui dorinţă, a fost dorinţa lui ca atunci când nu mai e, să fie incinerat. Nicolae Covaci a lăsat o situaţie juridică complicată în spate şi decizia românească, decizia creştin-ortodoxă este de a fi înmormântat (…) Având în vedere că este un eveniment privat, nu cunosc ora. Joi va fi, dar nu ştim încă ora. Familia şi-a dorit ca acest moment să fie intim şi privat. Cine îl cunoaşte pe Nicu Covaci, ştie că niciodată nu şi-ar fi dorit o îmbrânceală şi o îmbulzeală, o ieftinitură, la momentul acesta. Va fi discret. Ulterior, toţi fanii şi apropiaţii, cărora le mulţumim, vor putea vizita, după ce se încheie”, au explicat membrii formaţiie Phoenix.

Impresara formației Phoenix, Raluca Talasman, a negat existența unui conflict între formație și familia lui Nicu Covaci, legat de modul în care acesta urmează să fie înmormântat. Talasman a precizat că nu s-a pus problema incinerării trupului lui Nicu Covaci.

„Nici nu s-a pus problema vreodată de cremare. A ieșit în presă că, vezi Doamne, familia s-a opus hotărârii trupei. Trupa nu a avut niciodată un cuvânt de spus, adică noi nu facem altceva… Că nu suntem noi aparținătorii. Nu suntem factor de decizie”, a precizat Talasman.

Nicu Covaci (77 de ani), fondator și lider al formației Phoenix, a murit vineri, la Spitalul Județean din Timișoara, în urma unei forme agresive de cancer cerebral.

Ultima dorință a lui Nicu Covaci

Membrii formației au vorbit și despre ultima dorință a lui Nicu Covaci, confirmând că proiectul Phoenix va continua, informează News.ro.

„Ultima dorinţă a lui Nicu Covaci a fost să continuăm. Ne-a spus clar, verde în faţă, acum câteva luni: «Eu nu am muncit 62 de ani pentru ca asta să se termine». Când încă Nicu se trata, ne-a venit o idee de a compune un cântec şi ne-am gândit că cea mai potrivită variantă este să îi dedic un cântec lui. Şi m-am gândit la cuvântul Nemuritorul şi i-am spus prietenului şi colegului meu Costin şi i-a plăcut foarte mult, ulterior am vorbit cu Răzvan Voncu, care a colaborat cu noi la Baba Novac, în 2005 şi i-am propus să facă un libret pe această temă în care să expună viaţa lui Nicu la Phoenix. I-a plăcut foarte mult şi aşteptăm acuma rezultatele. Deci formaţia Phoenix pregăteşte un nou disc”, au precizat membrii Phoenix, citați de News.ro.

INTERVIURILE HotNews.ro