Sari direct la conținut

VIDEO Ucraina arată noile pagube produse de dronele sale Rusiei, în Kursk, în timp ce Kremlinul a lansat o contraofensivă puternică în regiunea rusă

HotNews.ro
atacurile cu drone ale Ucrainei asupra rusilor in Kursk / FOTO: Captură video
atacurile cu drone ale Ucrainei asupra rusilor in Kursk / FOTO: Captură video

Serviciul de informații pentru apărare al Ucrainei a spus pe Facebook că forțele ucrainene au folosit drone FPV pentru a distruge echipamente de comunicații rusești, un vehicul de luptă și o clădire în care se afla personal al armatei ruse, în Tetkino, regiunea rusă Kursk, relatează Ukrainska Pravda. Asta, deși site-ul independent Agentstvo și platforma „DeepState”, apropiată armatei ucrainene, scrie că Rusia a lansat cel mai amplu contraatac rusesc în Kursk. 

 „În Tetkino, atacul cu drone FPV a deteriorat echipamente de comunicații, un vehicul inamic descoperit de ofițerii de informații ucraineni și o clădire cu soldați a statului agresor al Rusiei”, spune DIU.

Atacul pe frontul Kursk a fost efectuat de grupul de atac și recunoaștere Vidmak (Witcher) al Serviciului de Informații de Apărare al Ucrainei, în colaborare cu militari ai Serviciului de Frontieră de Stat și Apărare Teritorială al Ucrainei.

Pe de altă parte, conform canalului neoficial al grupării de trupe ruse „Sever” (Nord), preluat de publicațiile independente Mediazona şi Meduza, trupele ruse au reuşit să treacă de liniile defensive ucrainene şi au recuperat controlul asupra a cinci localităţi în zona Liubimovka, unde ar fi încercuit două batalioane ucrainene.

Conform portalului de investigaţii Agentstvo, este vorba despre cel mai amplu contraatac rusesc în Kursk după o altă contraofensivă lansată, luna trecută, în această provincie.

Platforma de analiză a evoluţiei războiului „DeepState”, apropiată armatei ucrainene, a admis situaţia dificilă a acesteia în Kursk, afirmând că trupele ucrainene au avut joi acolo „o zi teribilă”.

INTERVIURILE HotNews.ro