Sari direct la conținut

VIDEO Un meteor observat pe cerul României a pus în alertă salvamontiştii: „Au crezut că e un avion cu probleme”

HotNews.ro
Meteorit observat pe cer în Târgu Jiu, Foto: Captură video Facebook
Meteorit observat pe cer în Târgu Jiu, Foto: Captură video Facebook

​Salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj au intrat în alertă, marţi seară, după ce o lumină puternică, cu flacără şi zgomot, a fost observată pe cer, trecând peste creasta masivului Vâlcan, relatează News.ro. Prima supoziţie a fost a unui avion cu probleme, însă ulterior salvamontiştii şi-au dat seama că a fost vorba despre un meteor.

  • „Un meteor a pus în stare de alertă salvamontiştii din Hunedoara şi Gorj. După ce, în zona Lupeni-Uricani, pe cer a fost observată o lumină puternică, cu flacără şi zgomot care s-a deplasat în mare viteza către sud, la mică distanţă peste creasta masivului Vâlcan, salvamontiştii aflaţi în tura operativă în bazele Salvamont Hunedoara şi Salvamont Gorj au intrat în alertă, prima supoziţie fiind un avion cu probleme”.
  • „Situaţia se anunţa foarte incertă, întrucât nu existau apeluri în sistemul 112 cu privire la acest eveniment şi nici nu era declanşată o alerta de aeronavă cu probleme sau prăbuşită”, au arătat reprezentanţii Salvamont România într-o postare pe Facebook.

Ulterior, salvamontiştii şi-au dat seama, pe baza informaţiilor şi a imaginilor, că este vorba de un meteor care a urmat o traiectorie către S-SE, pe linia Stăneşti-Târgu Jiu-Târgu Cărbuneşti.

„Informaţii care vor apărea în orele următoare ne vor confirma dacă acesta s-a prăbuşit în România sau chiar a avut altitudine şi viteza suficientă să ajungă în Bulgaria sau Serbia”, au menţionat salvamontiştii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro