Sari direct la conținut

VIDEO Un rus înarmat care a amenințat că va mărșălui spre Kremlin a fost ucis la Moscova, după un schimb de focuri cu polițiștii

HotNews.ro
Politie Rusia, Foto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia
Politie Rusia, Foto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

Un bărbat înarmat și îmbrăcat în uniformă militară a pătruns într-o casă din regiunea Moscovei și a început un schimb de focuri cu forțele de securitate. El a mai anunțat că a strâns un arsenal de arme și că va merge la Kremlin, scrie Ukrainska Pravda, citând Meduza. Ulterior, Tass a spus că bărbatul a fost ucis.

Potrivit canalelor de Telgram Baza și Mash , incidentul a avut loc în satul Sherwood din zona Moscovei.

Potrivit Baza, bărbatul a strigat că „s-a întors recent de la operațiunea militară specială”, așa cum numesc rușii războiul împotriva Ucrainei. Nexta scrie că ar fi vorba de casa în care ar fi stat anterior fostul președinte pro-rus al Ucrainei Viktor Ianukovici, dar nu informația nu a fost confirmată. Mai mult, potrivit lui Alexander Khinshtein, membru al Dumei de Stat, bărbatul a găsit adresa casei într-un anunț de vânzare.

Bărbatul înarmat ar fi fost identificat ca Viacheslav Cernenko, un locuitor de 35 de ani din Krasnoiarsk și a venit recent la Moscova.

Încercările de a-l convinge pe Cernenko să se predea, în special cu ajutorul mamei sale, au eșuat, a spus oficialul.

Mai târziu, agenția TASS a raportat că bărbatul a fost ucis în timpul schimbului de focuri.

Potrivit Baza, bărbatul era înarmat cu o pușcă Kalașnikov. O sursă TASS din rândul forțelor de securitate a susținut că bărbatul înarmat a aruncat și un cocktail Molotov, în urma căruia casa a luat foc.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro