Sari direct la conținut

VIDEO Viitură în județul Suceava, în urma ploilor abundente. Drum național blocat. Șase oameni au fost salvați de pompieri din calea apelor

HotNews.ro
VIDEO Viitură în județul Suceava, în urma ploilor abundente. Drum național blocat. Șase oameni au fost salvați de pompieri din calea apelor
DN 18, blocat de aluviuni. FOTO: Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (Facebook: DRDP Iasi Oficial)

Ploile abundente care au avut loc luni seară în județul Suceava au dus la formarea de viituri în zona localității Cârlibaba, viituri care au dus la blocarea drumului naţional DN 18, au produs mari pagube și au pus în pericol viața mai multor oameni, relatează Obiectiv de Suceava.

Potrivit publicației citate, cantitatea mare de precipitații a dus la formarea de viituri și de scurgeri importante de pe versanți, care au afectat mai multe locuințe de pe raza comunei sucevene Cârlibaba.

Militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, împreună cu lucrătorii Comitetului Local pentru Situații de Urgență Cârlibaba, interveneau luni seară pentru evacuarea apei din gospodării și îndepărtarea efectelor negative în urma averselor torențiale.

De asemenea, într-o zonă expusă viiturii (Tătarca), pompierii și lucrătorii SVSU Cârlibaba au salvat șase persoane (patru adulți și doi copii), precum și trei animale (doi câini și un cal).

În același timp, lucrători ai Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc interveneau pentru deblocarea DN 18, km 186+900, la Cârlibaba, în urma aluviunilor transportate de pârâul Brătila. Traficul a fost blocat până la degajarea zonei de către echipele DRDP Iași.

INTERVIURILE HotNews.ro