Sari direct la conținut

VIDEO Zelenski a mers la Odesa, unde s-a informat cu privire la situaţia din Marea Neagră

HotNews.ro
Volodimir Zelenski, Foto: Handout / AFP / Profimedia
Volodimir Zelenski, Foto: Handout / AFP / Profimedia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat duminică oraşul Odesa din sudul ţării, unde s-a întâlnit cu comandantul Marinei, care l-a informat, printre altele, despre situaţia din Marea Neagră.

„Astăzi, regiunea Odesa. Un raport al comandantului Marinei Forţelor Armate ale Ucrainei, Oleksii Neijpapa”, a relatat canalul de Telegram al președintelui Volodimir Zelenski, unde a fost publicat şi un videoclip cu imagini de la întâlnire, relatează agențiile EFE și Agerpres.

În cadrul reuniunii au fost abordate „multe teme importante”, inclusiv situaţia operaţională din Marea Neagră, capacităţile defensive ale marinei şi strategia de dezvoltare a marinei ucrainene în timpul războiului şi pentru perioada postbelică, a precizat sursa citată.

„Am discutat rezultatele provizorii şi perspectivele de dezvoltare a programului de drone navale şi a programului de rachete”, a arătat Zelenski.

Potrivit unui comunicat al biroului prezidenţial, Neijpapa l-a informat de asemenea pe preşedinte cu privire la progresele înregistrate în vederea creării unui corp de puşcaşi marini.

Într-un mesaj anterior, Zelenski îi felicitase pe membrii marinei ucrainene, care îşi sărbătoresc astăzi ziua profesională. „Suntem mândri de voi. Suntem tot mai puternici. Învingem”, a scris el.

___

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro