Sari direct la conținut

Viktor Orban a apelat la o metodă rusească pentru a slăbi. Ce este kettlebell, noua pasiune a premierului ungar

HotNews.ro
Viktor Orban a apelat la o metodă rusească pentru a slăbi. Ce este kettlebell, noua pasiune a premierului ungar
Premierul maghiar VIktor Orban Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Premierul Ungariei, Viktor Orban, pare mai zvelt în ultima perioadă iar presa maghiară a aflat ce metode folosește liderul partidului de guvernământ Fidesz.

Premierul ungar a început să se antreneze și să țină dietă în ultimele luni, potrivit Blikk, citat de Rador.

Invitații de la un eveniment privat la care a participat Viktor Orban la sfârșitul săptămânii trecute au observat că liderul ungar a mai dat câteva kilograme jos.

Ulterior, premierul Ungariei a confirmat pentru tabloidul Blikk că a reînceput să facă antrenamente după o pauză forțată de 18 luni din cauza unei accidentări.

„Am suferit timp de un an şi jumătate, dar în sfârșit am început să fac sport din nou. Acum, când timpul îmi permite, mă duc la antrenament”, a declarat Orban.

Viktor Orban a dezvăluit că acum face sport de 4-5 ori pe săptămână, fără un antrenor personal, folosind gantere kettlebell, o greutate tip bilă cu mâner, de 16 și 24 de kilograme.

Politicianul ungar își ia greutățile cu el și în călătoriile internaționale și face antrenamente ori de câte ori îi permite programul.

Viktor Orban și-a schimbat și obiceiurile alimentare de când a început din nou să facă sport, în timp ce spunea că are o poftă de mâncare, de-ar mânca şi „cuie de fier”.

El nu a dezvăluit cât a reușit să piardă în greutate, dar evită să se urce pe cântar.

Antrenamentele prim-ministrului se axează pe exerciții cu kettlebell, un instrument cu rădăcini în Rusia, folosit inițial de armata sovietică pentru a menține soldații în formă.

Deși în secolul al XVIII-lea, ele erau folosite ca un instrument simplu, dar eficient, pentru cântărirea recoltelor și a bunurilor, militarii ruși au recunoscut rapid beneficiile exercițiilor cu kettlebell și au început să le includă în rutinele lor de antrenament, potrivit Gym Gear.

Sportiv folosind o ganeră kettlebell. Foto: - / Wavebreak / Profimedia
Sportiv folosind o ganeră kettlebell. Foto: – / Wavebreak / Profimedia

Conform sursei citate, în ultimii ani antrenamentul cu gantere kettlebell a câștigat o popularitate imensă în întreaga lume. Datorită eficacității și versatilității sale, antrenamentul modern cu kettlebell a devenit o opțiune pentru sportivi, entuziaști ai fitness-ului și chiar oameni obișnuiți care doresc să se mențină în formă.

Greutatea poate fi utilizată pentru a antrena majoritatea grupelor musculare.

INTERVIURILE HotNews.ro