Sari direct la conținut

Violeta Alexandru: Există un surplus de 150.000 de angajați în administrație. În mod evident vor fi niște scăderi

HotNews.ro
Violeta Alexandru: Există un surplus de 150.000 de angajați în administrație. În mod evident vor fi niște scăderi

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că există un surplus de 150.000 de oameni în administraţie și că va recurge la o reducere a personalului din ministerul pe care îl conduce, dar numai după o analiză riguroasă. „Impresia mea este că muncim mult, ne agităm mult şi nu avem eficienţă”, a declarat ministrul Muncii, la Digi 24.

Întrebată despre o evaluare a surplusului de forță de muncă din administrație, respectiv 150.000 de oameni, Violeta Alexandru a spus că acestea sunt și cifrele pe care le are Guvernul și că acești angajați nu vor fi „înlocuiţi total, parţial, aşa, fără nicio analiză”.

„Constatarea mea, la Ministerul Muncii cel puţin, şi sunt în plină evaluare în minister – urmând ca în foarte scurtă vreme să le finalizez şi pe cele de la Casele Naţionale de Pensii, cu ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă n.r), AJOFM, Inspecţia Muncii, cu ITM-urile (Inspectoratele Teritoriale de Muncă n.r), respectiv ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială n.r), se întâmplă în paralel, dar am avansat puţin cu situaţia de la Ministerul Muncii – impresia mea este că muncim mult, ne agităm mult şi nu avem eficienţă”, a declarat ministrul Muncii.

Ea a spus că „sunt activităţi intense în unele dintre compartimentele serviciilor din minister”, dar problema este lipsa de eficiență și faptul că „nu ştim să normăm munca de aşa manieră încât să ajungem la rezultat şi atunci da, probabil tot timpul vor fi justificări că e nevoie de oameni mai mulţi, că sunt necesari angajaţi în plus”.

Întrebată ce se va întâmpla cu surplusul de 150.000 de angajați, Alexandru a precizat că mai întâi se va face o evaluare riguroasă, iar apoi „în mod evident vor fi niște scăderi”.

„Eu vă spun cinstit că optica acestui cabinet este să se facă o evaluare cât se poate de serioasă. Nu ştiu dacă o să fie farmacie, dar eu cel puţin mă ţin serios de treabă. Nu am răzbunări, nu am nimic cu nimeni, dar am evaluat cu toată rigoarea. Unde este eficienţă, unde am nevoie de oameni cu o anumită calificare, încerc să comasez anumite direcţii şi anumite servicii în care consider că o împreunare a expertizei. De exemplu în partea de statistică şi de analiză de date, eu cred că toate deciziile care s-au luat în ultimul an cu privire la salarizare s-au luat inerţial, s-au luat istoric. Nu a făcut nimeni o analiză în profunzime. (…) Deci vom face o analiză, în mod evident vor fi nişte scăderi, dar nu vor fi făcute nici cu răzbunare şi nici cu dorinţa de a demonstra ceva, ci doar de a eficientiza”, a adăugat Violeta Alexandru, la Digi 24.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro