Sari direct la conținut

Vlad Voiculescu, ironii în scandalul Rafila – Arafat: „Domnule Rafila, nu vă stresați! Lumea vă apreciază așa, calm, profesoral, detașat. Luați o bere!”

HotNews.ro
Vlad Voiculescu, Foto: AGERPRES
Vlad Voiculescu, Foto: AGERPRES

​Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în primele luni ale anului trecut, reacționează în scandalul Alexandru Rafila – Raed Arafat, care își dispută coordonarea sistemului medical de urgență.

„Soldatul Rafila a stat pe margine, și-a umplut buzunarele (avere de vreo 3 milioane de euro din job-uri la stat), și a otrăvit fântânile din PSD-ul pe care l-a slujit decenii. În momentele de cumpănă – că a fost vorba despre Colectiv, despre infecții nosocomiale, despre biocide îndoite cu apă, despre pandemie, domnul Rafila s-a făcut că nu e din localitate. Ba mai mult, după ce a pus umărul și a aplaudat de pe margine militarizarea sănătății, acum constată că situația miroase urât”, scrie Vlad Voiculescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El are și un mesaj pentru actualul ministru al Sănătății: „Domnule Rafila, eu zic să nu vă stresați nici acum. Ați declarat ceva, acum gata. Lumea vă apreciază așa, calm, profesoral, detașat, cu umor. Luați o bere!”

Postarea integrală a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu:

„- Soldat, dacă ajungem într-o localitate unde fântânile sunt infectate, ce facem?

– Bem bere, să trăiți!

Soldatul Rafila a stat pe margine, și-a umplut buzunarele (avere de vreo 3 milioane de euro din job-uri la stat), și a otrăvit fântânile din PSD-ul pe care l-a slujit decenii. În momentele de cumpănă – că a fost vorba despre Colectiv, despre infecții nosocomiale, despre biocide îndoite cu apă, despre pandemie, domnul Rafila s-a făcut că nu e din localitate. Ba mai mult, după ce a pus umărul și a aplaudat de pe margine militarizarea sănătății, acum constată că situația miroase urât.

Citez declarațiile dânsului de ieri: ”Mi se pare o chestiune ilogică şi aberantă de a coordona această activitate altcineva decât Ministerul Sănătăţii, asta nu se întâmplă nicăieri. Noi dăm banii pentru aceste servicii”; Mai mult, domnul Rafila critică ”această insistenţă legată de coordonarea unei activităţi medicale de către un alt minister decât Ministerul Sănătăţii”.

Foarte interesant!

Vă mai amintiți strigătele PSD despre cum „Vlad Voiculescu vrea să politizeze vaccinarea” atunci când am vorbit despre comunicarea dezastruoasă (vă mai amintiți imaginile acelea cu medici sau militari uitându-se în depărtare și spunând oamenilor că vaccinul e bun?), despre platforma lansată înainte să fie testată măcar 24h sau despre vaccinarea paralelă a specialilor? Domnul Rafila era un relaxat autor de moțiuni pe vremea aceea.

Păi vaccinurile, centrele de vaccinare și toate celelalte, cine credeți că le plătea? Da, tot Ministerul Sănătății. Deși toate deciziile erau luate de către un domn colonel care își primea ordinele din alte părți.

Dar despre gestionarea pandemiei? Vă mai amintiți când am descoperit măgăriile făcute (la ordin) de diverse structuri (militarizate pe față sau nu) în calcularea incidenței sau chiar numărarea deceselor? Sigur, domnul Rafila a dansat și atunci după cum îi cânta sistemul.

Dar despre scandalurile făcute de PSD și presa acolită la Foișor – acolo unde evacuarea a fost făcută de DSU – sau Victor Babeș – unde achiziția a fost făcută de DSU? Nici atunci nu îi dădea cu virgulă domnului Rafila, îi era convenabil ca Ministerului Sănătății să îi fie aruncată toată responsabilitatea.

Domnule Rafila, eu zic să nu vă stresați nici acum. Ați declarat ceva, acum gata. Lumea vă apreciază așa, calm, profesoral, detașat, cu umor. Luați o bere!”

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro