Sari direct la conținut

Vremea se strică pe litoral. Noi avertizări meteo de ploi torențiale și vânt puternic în sud-estul țării / Cum va fi vremea în București – HARTĂ

HotNews.ro
Zi ploioasă, Foto: Victor de Schwanberg / Sciencephoto / Profimedia Images
Zi ploioasă, Foto: Victor de Schwanberg / Sciencephoto / Profimedia Images

Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea valabil în sudul-estul României. Vânt puternic și ploi însemnate sunt anunțate pentru sâmbătă și duminică inclusiv pe litoral.

Un cod galben de vân puternic este vabalil de sâmbâtă 8 iulie, ora 10, până duminică, 9 iulie, ora 20, potrivit ANM.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, sudul și centrul Moldovei, cu viteze în general între 55 și 70 km/h, iar în zona înaltă din Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali vor fi rafale de peste 80…90 km/h.

ANM a emis un cod galben de ploi însemnate care a intrat în vigoare sâmbătă, 8 iulie, ora 10 și va expira duminică, 9 iulie, ora 06,

Zonele vizate sunt Vaslui, Galați, Constanța și Tulcea, unde va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Cum va fi vremea în București

Cerul va fi variabil la Bucureşti, în acest sfârşit de săptămână, iar pe parcursul zilei de sâmbătă vor fi înnorări, averse slabe şi uşoare intensificări ale vântului, cu rafale în jurul a 45 km/h, potrivit prognozei speciale publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Temperaturile maxime, în creştere uşoară duminică, vor fi de 29…30 de grade, respectiv 31…32 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro