Sari direct la conținut

Zeci de copii aflați în excursie, cu simptome de toxiinfecţie alimentară după ce au luat masa într-un camping din Buzău / 13 persoane au ajuns la spital

HotNews.ro
ambulanta, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Ambulanță (Foto: Inquam Photo / Octav Ganea)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău a intervenit, duminică după-amiază, pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de 42 de persoane, dintre care 39 de copii, toţi din Bucureşti, care acuzau stare de rău şi aveau simptome de toxiinfecţie alimentară, în localitatea Măgura, 13 dintre aceştia fiind transportaţi la spital.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, copiii şi adulţii din grup sunt din Bucureşti.

„La faţa locului s-au deplasat două autospeciale de transport personal şi victime multiple şi trei ambulanţe din cadrul SAJ. La sosirea echipajelor s-a constat că toate persoanele erau conştiente şi cooperante, dintre acestea 11 copii şi 3 adulţi au necesitat îngrijiri medicale. Ulterior au fost preluate şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău 13 persoane (11 copii şi 2 adulţi), un adult refuzând transportul la spital”, a transmis ISU Buzău, citat de Agerpres.

De asemenea, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă au informat că la UPU-SMURD au fost aduşi 11 copii şi doi adulţi, cu simptome de toxiinfecţie alimentară – vărsături, dureri abdominale şi scaune diareice. Cei 11 copii au vârste între 8 şi 11 ani.

„La acest moment, toţi pacienţii sunt stabili hemodinamic, în curs de investigaţii, sub supraveghere medicală”, a mai precizat SJU Buzău.

Ei ar fi luat masa într-un camping

Potrivit unor surse citate de agenția News.ro, grupul ar fi luat masa într-un camping într-o altă localitate, dar intervenţia are loc la Măgura, întrucât acolo se aflau copiii şi adulţii în momentul în care au început să se simtă rău.

Grupul este format din 39 de copii şi 3 adulţi.

UPDATE:

Inspectorii DSP şi comisarii OPC prelevează probe

Inspectorii DSP Buzău şi comisarii OPC prelevează probe din mâncarea consumată de copiii şi adulţii care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Buzău s-au sesizat din oficiu în cazul copiilor care au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Potrivit reprezentanţilor DSP Buzău, specialişti din Compartimentul Epidemiologie se află la această oră la Spitalul Judeţean unde sunt îngrijiţi mai mulţi copii şi adulţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară, pentru a efectua o anchetă preliminară.

De asemenea, o altă echipă din DSP Buzău se îndreaptă către campingul unde au fost cazaţi copiii, în zona Vulcanilor Noroioşi, acolo unde grupul respectiv a avut amplasate corturile şi unde copiii au servit masa. Specialiştii vor preleva probe din alimente şi de apă.

Inclusiv o echipă din cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor se îndreaptă spre campingul respectiv.

Copiii erau într-o excursie organizată de un club de cercetaşi

Copiii erau într-o excursie organizată de un club de cercetaşi din Bucureşti, relatează News.ro. Ei au plecat sâmbătă din Bucureşti, cu destinaţia Vulcanii Noroioşi. S-au cazat cu corturile lângă Vulcani şi au luat prânzul acolo. Sâmbătă seară şi-au gătit singuri, iar micul dejun l-au luat dimineaţă la camping, unde mâncaseră şi cu o zi în urmă.

Imediat după ce au mâncat, au plecat spre Trovanţi, dar pe drum unii dintre copii au început să se simtă rău, astfel că excursia a fost anulată şi s-a sunat la 112.

11 copii şi 2 adulţi dintr-un grup de 39 sunt acum la SJU Buzău şi primesc îngrijiri medicale.

INTERVIURILE HotNews.ro