Sari direct la conținut

Zelenski anunţă că s-a ajuns la un acord privind livrarea către Ucraina a unor vehicule blindate pentru evacuare medicală

HotNews.ro
Volodimir Zelenski, Foto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia
Volodimir Zelenski, Foto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

Preşedintele Ucraine, Volodimir Zelenski, a anunţat că s-a ajuns la un acord privind livrarea către ţara sa a unor vehicule blindate pentru evacuare medicală.

„O veste importantă pentru linia frontului este că am ajuns la un acord privind livrarea către Ucraina de vehicule blindate pentru evacuare medicală, un lot mare. Despre asta mi-au spus luptătorii când am vizitat brigăzile de luptă. Ministerul Apărării a informa despre acest lucru astăzi”, a arătat Zelenski, în mesajul transmis joi seară, potrivit News.ro.

El a adăugat că a primit informări de la Directoratul Principal de Spionaj şi Serviciul de Spionaj Extern privind planurile ocupanţilor, pe care le-a numit „lipsite de speranţă”.

Zelenski a menţionat că o altă şedinţă a vizat ziua de vineri, 1 septembrie, începutul noului an şcolar, afirmând că se pregăteşte o inovaţie pentru elevi, părinţi şi profesori.

El a felicitat Politehnica din Kiev la a 125-a aniversare a universităţii.

„Educaţia va rămâne întotdeauna elementul care dă putere poporului şi statului, care ne permite să ne dezvoltăm şi să devenim mai puternici, orice ar fi”, a subliniat el.

Zelenski a mai spus că s-a întălnit cu reprezentanţi ai firmei BAE Systems, care produce arme şi care va începe activitatea în Ucraina.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro