Sari direct la conținut

Zelenski, despre deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina: O victorie pentru toată Europa

HotNews.ro
Volodimir Zelenski, Foto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia
Volodimir Zelenski, Foto: Ukraine Presidency / Zuma Press / Profimedia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi acordul liderilor Uniunii Europene de a deschide discuțiile de aderare cu Kievul drept „o victorie” pentru țara sa și pentru Europa și a felicitat, totodată, Republica Moldova.

„Aceasta este o victorie pentru Ucraina. O victorie pentru toată Europa. O victorie care motivează, inspiră și întărește”, a spus Zelenski într-o postare pe platforma de socializare X.

  • „Decizia #EUCO de deschidere a negocierilor de aderare la UE cu Ucraina și Moldova a fost adoptată. Mulțumesc tuturor celor care au lucrat pentru ca acest lucru să se întâmple și tuturor celor care au ajutat. Îi felicit astăzi pe fiecare ucrainean. De asemenea, felicit Moldova și personal pe @SanduMaia. Istoria este făcută de cei care nu se plictisesc să lupte pentru libertate”, a mai scris Zelenski pe Twitter.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a exprimat și ea joi seară bucuria după ce liderii țărilor membre ale Uniunii Europene au aprobat la summitul de la Bruxelles începerea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova. „Suntem europeni și acest lucru este recunoscut de întreaga UE”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro