Sari direct la conținut

Zelenski spune că Xi Jinping i-a spus că nu va vinde arme Rusiei

HotNews.ro
Volodimir Zelenski, Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia
Volodimir Zelenski, Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că Xi Jinping „mi-a dat cuvântul” că nu va vinde arme Rusiei, în timpul unei conferințe de presă cu președintele american Joe Biden, potrivit AFP.

„Am avut o convorbire telefonică cu liderul Chinei. El a spus că nu va vinde arme Rusiei. Vom vedea”, a declarat Zelenski, care a adăugat: „Mi-a dat cuvântul său”.

Preşedintele american Joe Biden și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, au semnat joi, la summitul G7 din Italia, un acord bilateral de securitate, pe 10 ani, menit să întărească apărarea Ucrainei în faţa invaziei ruse, informează Reuters.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut un discurs la summitul G7 din Italia, în care le-a mulțumit liderilor reuniți acolo pentru ridicarea restricțiilor privind modul în care Ucraina poate să folosească armele primite și pentru că astfel au permis Kievului să lovească chiar în interiorul teritoriului rus.

Zelenski a declarat că acest lucru a permis o „protecție sporită” pentru ucraineni împotriva atacurilor aeriene rusești, dar că Ucraina are nevoie de „pași consecutivi” pentru a-și consolida capacitatățile cu rază lungă de acțiune, relatează Sky News.

De asemenea, el a cerut liderilor să analizeze un proiect de reconstrucție în stilul Planului Marshall, adoptat în SUA în 1948, prin care Washingtonul a trimis miliarde de dolari în Europa pentru a ajuta națiunile să se refacă după cel de-al Doilea Război Mondial.

INTERVIURILE HotNews.ro