Sari direct la conținut

Zi neagră pe litoral. Trei persoane au murit la Mamaia, alta este în stare gravă. Și la Venus s-a înecat un turist/ Lanț uman format pentru salvarea lor de la înec

HotNews.ro
Statiunea Mamaia, Foto: Mariusika11 | Dreamstime.com
Statiunea Mamaia, Foto: Mariusika11 | Dreamstime.com

O operațiune dramatică a fost declanșată în stațiunea Mamaia, după ce oamenii care au format un lanț uman au solicitat ajutorul autorităților în cazul a cinci persoane care se aflau în pericol de înec. Acestea au fost aduse la mal, pentru trei a fost declarat decesul după aproape o oră de manevre de resuscitare. Alte două persoane au fost transportate la spital. De asemenea, o a șasea persoană a fost salvată tot luni dintr-o altă zonă a stațiunii, care acum se află în stare gravă la spital. Luni după-amiază, IGSU a anunțat că în total șapte persoane au fost duse în larg de curenții puternici.

18:43 Specialiștii atrag atenția asupra „curenților rip” din Marea Neagră, care sunt extrem de periculoși.

16:40Ministerul Afacerilor Interne a făcut un apel la turişti, luni, să nu îşi pună viaţa în pericol intrând în valurile mari ale mării.

16:27Poliția Județeană Constanța a anunțat că și în stațiunea Venus s-a înecat un bărbat.

Potrivit sursei citate, cele trei persoane înecate la Mamaia sunt bărbaţi, de 34 de ani, 43 de ani, respectiv 46 de ani.

Persoana pe care cadrele medicale au reușit să o resusciteze este o adolescentă de 16 ani.

De asemenea, tot luni, un tânăr de 22 de ani a fost salvat de salvamari în staţiunea Vama Veche. El a fost dus la spital pentru investigaţii medicale, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, citat de News.ro.

15:42Și la Neptun, patru turiști au fost în pericol de înec după ce au ignorat apelurile salvamarilor, care ar arborat steagul roșu pe tot litoralul românesc. „Părinții stau pe șezlonguri cu telefoane și tablete, iar copiii se aruncă în valuri cu colacul”, spune Vasile Borteș, șeful salvamarilor din Neptun, povestind că în timp ce o persoană salvată din mare era resuscitată, alți turiști se uitau, ignorau scena și continuau să intre în apă.

14:25 IGSU atrage atenția persoanelor care sunt la mare zilele acestea să nu se aventureze în marea agitată.

14:08 „Din pacate, sfaturile date de salvamari sunt încălcate. Chiar dacă e arborat steagul roșu, oamenii intră în apă. Avem deja 3 decedați și o altă persoană în stare gravă”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, la Digi 24.

Arafat îndeamnă turiștii să asculte sfaturile specialiștilor.

„Apelul către turiști este să asculte ce spun salvamarii. Ascultați sfaturile salvamarilor ca să vă întoarceți acasă sănătoși”, a mai spus Arafat.

14:00 Luni, 7 persoane au fost scoate din apa mării agitate, potrivit IGSU.

Bărbatul de 38 de ani se află în stare gravă, porivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Agerpres.

Alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor.

13:09 O altă persoană a fost scoasă din apă inconştientă, tot în staţiunea Mamaia, dar în altă zonă. Bărbatul de 38 de ani a fost resuscitat şi transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa, transmite news.ro.

12:53 Din păcate, și pentru a treia persoană a fost declarat decesul, potrivit Replica Online.

12:45 Cadrele medicale aflate la fața locului au declarat decesul pentru 2 dintre cele 3 prsoane resuscitate, potrivit Replica Online.

12:40 O persoană a fost declarată decedată, potrivit Ziua de Constanța. Alte două persoane sunt resuscitate în continuare.

11:54 Potrivit publicațiilor locale Replica Online și Ziua de Constanța, 3 persoane sunt inconștiente fiind resuscitate și alte 2 persoane sunt conștiente și au fost transportate la spital.

11:39 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța a fost solicitat să intervină în stațiunea Mamaia în urma unui apel 112, potrivit Ziua de Constanța.

Mai precis, cinci persoane au fost în pericol de înec în stațiunea Mamaia, pe plaja Victoria. Au intervenit două SMURD B2 de la Mamaia, un SMURD B2 de la Fripis, un Smurd C și o autospecială de transport pentru victime multimple de la Port.

S-a format lanț uman pentru a salva persoanele.

Trei persoane au fost scoase din apă. O persoană este conștientă, iar alte două sunt resuscitate, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobogea la Digi24.

(Sursă foto Dreamstime)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro